Beeld © Getty Images

Matthijs de Ligt neemt afscheid van Ajax-fans

18 juli 2019 11:41

Matthijs de Ligt (19) maakt vandaag definitief de overstap van Ajax naar Juventus. Via de Instagram van zijn voormalige club bedankt hij de fans voor de mooie jaren.

"Ik heb genoten van ieder moment, en ik heb genoten van jullie"

"De dag is vandaag helaas gekomen dat ik afscheid ga nemen van jullie", vertelt Matthijs in de camera. "Ik heb tien heel mooie jaren gehad. Ik heb genoten van ieder moment, en ik heb genoten van jullie. De supporters, mijn teamgenoten.”

De jonge voetballer staat in de video ook nog stil bij de megaprestatie die hij en zijn team afgelopen jaar hebben bereikt. "Ik denk dat heel Europa weet wie Ajax is, en waar Ajax voor staat", glundert hij. "Ik ben heel erg trots dat ik deel heb mogen uitmaken van deze club, dit team, dit jaar. Wie weet wat de toekomst ons brengt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Te lief: Matthijs de Ligt en vriendin doen relatietest

De verdediger heeft voor vijf jaar een contract getekend in Turijn, waar hij samen mag spelen met Cristiano Ronaldo. Hoewel Ajax de sterspeler ontzettend gaat missen, komen ze er niet karig vanaf. Zo krijgen ze 75 miljoen euro voor de 19-jarige. Ajax ontvangt de transfersom echter niet in één keer, maar verspreid over vijf jaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zetten de bloemetjes buiten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!