Roelf B. Beeld © Atletiekunie

'Opgepakte drugsdealer festival Sziget is topatleet Roelf B.'

12 augustus 2019 13:54

Eén van de twee drugsdealers die zijn opgepakt op het Hongaarse muziekfestival Sziget, zou een Nederlandse atleet zijn. Het zou gaan om de Nederlandse sprinter Roelf B. Dat meldt de Telegraaf. Een maand geleden liep hij nog de finale van de 100 meter op de Nederlandse atletiekkampioenschappen.

Op beelden van de arrestatie die inmiddels te zien zijn, wordt de 21-jarige Groninger volgens de krant herkend, samen met een nog onbekende landgenoot die ook is gearresteerd. Afgelopen week werden in Hongarije twee Nederlanders opgepakt met een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en een hoeveelheid marihuana. Zij verkochten de drugs vanuit hun tent op het Óbuda-eiland bij Boedapest, waar het evenement wordt gehouden. Ook hadden ze prijslijsten bij zich, waarop de verschillende soorten drugs werden aangeprijsd.

 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Twee Nederlanders vast om drugshandel op Hongaars festival

Roelf B. komt uit Stadskanaal. De Telegraaf meldt dat B. de afgelopen maanden fulltime trainde bij de sprintselectie op Papendal. 

Dit is de tweede keer in korte tijd dat een Nederlandse atleet is opgepakt in verband met drugs. Madiea G. werd eind juli opgepakt in Duitsland. Het Duitse Openbaar Ministerie trof tijdens een grenscontrole bij G. vijftig kilo aan xtc en crystal meth aan. Op dit moment zit ze nog steeds vast.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!