Beeld © ANP

Wesley Sneijder stopt officieel met voetballen

12 augustus 2019 18:12

De voetbalcarrière van Wesley Sneijder (35) is afgelopen. De Utrechter kondigt in stilte aan dat hij geen profvoetballer meer is, maar is wel toegetreden tot de businessclub van FC Utrecht.

"Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen"

Wesley zat sinds deze zomer zonder club, maar zal dus voortaan te vinden zijn in de skybox van de Galgenwaard. De oud-voetballer geeft in een statement aan de box te gaan huren en laat tussen neus en lippen door weten dat hij geen balletje zal trappen op professioneel niveau. "Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", vertelt Wesley aan FC Utrecht TV.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wesley Sneijder verdedigt Yolanthe

Inmiddels staat Wesley bekend als één van de beste voetballers uit de Nederlandse geschiedenis. Ooit begon hij bij de jeugd van Ajax en uiteindelijk speelde hij vijf seizoenen voor de Amsterdamse club. Ook speelde hij voor Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, OGC Nice en Al-Gharafa. Bovendien voetbalde Wesley tijdens drie WK's en drie EK's. Hij staat bekend als een recordinternational, omdat hij 134 interlands speelde en daarin 31 goals maakte. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!