Beeld © ANP

Kiki Bertens neemt adempauze van trainer Raemon Sluiter

05 september 2019 21:58

Tennisspeelster Kiki Bertens (27) speelt het toernooi in het Chinese Zhengzhou aankomende week zonder haar coach Raemon Sluiter (41). Volgens het AD hebben ze geen ruzie, maar heeft het duo na een goed gesprek geconcludeerd dat "het beter is even afstand te nemen".

"Het is mijn taak als coach om te allen tijden om naar de beste optie te kijken voor de speelster"

Kiki vertrekt aanstaande zaterdag naar Azië om zich voor te bereiden op de wedstrijd, maar zonder haar trainer aan haar zijde. Raemon blijft thuis, maar blijft wel contact houden. "Komende weken en maanden zullen uitwijzen of we blijven samenwerken. Voor nu is dit de beste optie”, vertelt hij aan het AD.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kiki Bertens op weg om beste tennisster ter wereld te worden

Het idee ontstond nadat Kiki tijdens de toernooien in Palermo, Toronto en Cincinnati niet de gewenste resultaten had bereikt. "Het loopt de afgelopen twee maanden gewoon niet lekker, de resultaten zijn niet goed. Waar ik tegenaan hik is dat ik er afgelopen tijd niet in geslaagd ben het beste in Kiki naar boven te halen. Het is mijn taak als coach om te allen tijden om naar de beste optie te kijken voor de speelster", legt Raemon uit.

Hij vervolgt: "We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we met Elise iemand in ons eigen team hebben die het zonder enig probleem kan overnemen. Misschien heeft zij een rustigere of andere aanpak die nu beter werkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kiki Bertens tennist zich door finale

Toch breken de twee niet officieel met elkaar. "We zitten constant op elkaars lip, dan heb je soms irritaties. Dus nemen we een adempauze, meer niet", verklaart Kiki zelf.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!