Beeld © ANP

'Badr Hari naar de Olympische Spelen'

16 januari 2020 11:28

De Nederlandse boksbond heeft Badr Hari gevraagd of hij interesse heeft deel te nemen aan de Olympische Spelen. De 35-jarige Amsterdammer behoort tot een groep kickboksers die volgens voorzitter Boris van der Vorst de potentie heeft om mee te doen aan de Spelen in Tokio (2020) of Parijs (2024).

"Er zijn nog zoveel zaken die uitgezocht moeten worden"

Boris van der Vorst wilde niet zeggen of Rico Verhoeven daar ook toe behoort. "De situatie van Rico is ook wat ingewikkelder. Als je wil gaan boksen moet je het kickboksen tijdelijk stop zetten, maar hij heeft titels in bezit", aldus de voorzitter van de bond.

Badr Hari en Verhoeven staan beiden onder contract bij Glory. De kans is klein dat die kickboksorganisatie zomaar een van z'n boegbeelden toestemming geeft om zich een paar maanden ergens anders op te richten. Badr, die als kickbokser voor Marokko uitkomt, is bovendien nog herstellende van de enkelblessure die hij eind vorig jaar opliep tijdens het wereldtitelgevecht tegen Verhoeven in Arnhem.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Badr Hari kan bijna weer gaan trainen

"We zijn in gesprek met een brede groep boksers en kickboksers die de potentie hebben om Nederland te kunnen vertegenwoordigen op de Spelen", aldus Boris van der Vorst. "We zijn trots op ons huidige boksteam. Maar we kijken ook naar de gewichtsklassen waarin we niet zo goed bezet zijn, zoals bij de zwaargewichten." Badr is daar een van de kandidaten. "Maar er zijn nog zoveel zaken die uitgezocht moeten worden. Niet alleen met Badr, maar ook met andere betrokken partijen zoals Glory en sportkoepel NOC*NSF."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Badr Hari tegen fans en Rico: 'Ik kom terug, wees voorbereid'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!