Raymond van Barneveld Beeld © Getty Images

Barney: 'Het leek alsof ze mijn hart eruit trokken'

26 januari 2020 12:03

Raymond van Barneveld (52) is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.

"Ik had liever nog drie, vier jaar door willen gaan op het hoogste niveau"

"Ik had liever nog drie, vier jaar door willen gaan op het hoogste niveau, maar we zagen het laatste jaar al vrij snel dat dat er niet meer in zat", bekent de sporter voor de camera van RTL 7. "Vanaf het moment dat ik die beslissing nam, is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Het leek alsof ze mijn hart eruit trokken."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Raymond van Barneveld in diep dal door verlies tijdens WK

"Ik heb daar heel veel moeite mee gehad en dat zie je ook terug in de prestaties", gaat hij verder. "Je hebt het hele jaar de hoop dat het allemaal goed komt tijdens het WK. Als het dan niet goed komt, voelt dat als keiharde bokshandschoen. En dan sta je voor zo'n Engelse camera en zeg je allemaal stomme dingen die je niet meer terug kan draaien."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Nieuwe liefde Raymond van Barneveld openhartig over ontmoeting

Barney neemt de komende dagen afscheid van het grote publiek. Hij speelt drie avonden mee tijdens de Kings of Darts, een demonstratietoernooi in verschillende Nederlandse steden. Op 8 februari sluit Barney af met een groot afscheidsfeest: BarneyDome, waar ook Bobbi Eden van de partij is. Wij spraken haar over haar 'nieuwe hobby'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!