Lara van Ruijven. Beeld © ANP

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) overleden

10 juli 2020 20:36

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) is vanavond overleden. Dat meldt de schaatsbond KNSB. Ze werd tijdens een trainingskamp in de Franse Pyreneeën ernstig ziek en belandde 29 juni op de intensive care in een ziekenhuis in Perpignan. Haar toestand bleef kritiek.

"Wij missen haar al twee weken in ons team. Maar het nieuws van vandaag is zo definitief en surreëel"

De wereldkampioen verbleef met de nationale shorttrackselectie in Font Romeu, waar het team elke zomer op hoogtestage gaat. Vanwege gezondheidsklachten werd ze eind vorige week in het ziekenhuis opgenomen. Ze bleek te kampen met een stoornis aan het immuunsysteem.

In de loop van het weekend ontstonden daarbij ernstige complicaties zoals interne bloedingen. Vanwege die complicaties is de schaatster twee keer geopereerd, maar dat leidde niet tot verbetering. Op de intensive care werd ze in een kunstmatig coma wordt gehouden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Medische toestand shorttrackster Van Ruijven verslechterd

“Wat een vreselijk bericht hebben wij zojuist ontvangen. Het verlies zal in de sportwereld gevoeld worden”, zegt bondscoach Jeroen Otter in een eerste reactie. “Voor dit hechte team is het een enorme dreun. Wij missen haar al twee weken in ons team. Maar het nieuws van vandaag is zo definitief en surreëel. Vreselijk.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Shorttrackster Van Ruijven ernstig ziek in Frans ziekenhuis

Het regende eerder al steunbetuigingen voor de shorttrackster, een enorme steun voor haar naasten. "Daar zijn we iedereen heel erg dankbaar voor", liet haar vader weten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!