Beeld © ANP

Rico Verhoeven over Koningsspelen: 'Allemaal gekkigheid bedacht'

23 april 2021 08:38

Kickbokser Rico Verhoeven (32) heeft een aantal speciale koninklijke 'twists' ingebouwd in de digitale workout die hij vrijdagochtend op het YouTube-kanaal van Zappsport geeft voor de Koningsspelen. Dat verklapte hij in een interview in 'Met het oog op morgen'.

"De boodschap wordt vooral dat het naast heel gezond ook heel leuk is om te sporten"

"We hebben allemaal gekkigheid bedacht", vertelde Verhoeven. "Bepaalde oefeningen die we gaan doen een koninklijk tintje gegeven. Zo gaan we lunges doen: dan stap je met een been naar voren en zak je door je been heen. Dat noemen we alleen in dit geval: knielen voor de koning."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rico Verhoeven komt met speciale work-out voor Koningsspelen

Hij bekende geen speciale oefening naar koningin Máxima vernoemd te hebben. "De boodschap wordt vooral dat het naast heel gezond ook heel leuk is om te sporten", beklemtoonde de kickbokser. Hij bekende dat hij vroeger, toen hij jong was, ook wel eens geen zin had om te sporten: "Maar ik ben heel blij dat mijn vader af en toe toch streng was en zei: nu ga je even trainen."

De online gymles is een samenwerking van Zappsport en de Koningsspelen, het sportieve Oranjefeest voor basisscholen, dat sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 jaarlijks wordt gehouden. Samen willen ze stimuleren dat dit jaar alle kinderen, thuis of op school, tijdens de Koningsspelen kunnen sporten. De work-out kan vanuit huis of vanuit het klaslokaal worden uitgevoerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rico Verhoeven past niet meer in z'n broekjes: 'Ik skip legday'

De oefeningen van de wereldberoemde kickbockser bestaan onder meer uit squats, push-ups en boksen tegen een onzichtbare tegenstander. Verhoeven wordt ondersteund door enkele kinderen, die de work-out met hem meedoen. De digitale sportles met Verhoeven maakt onderdeel uit van de beperkte en coronaproof vormgeving van de Koningsspelen dit jaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!