Badr Hari Beeld © ANP

Badr Hari moet halve ton neerleggen door contractbreuk

11 mei 2021 15:16

Badr Hari (36) heeft een fikse rekening aan z'n broek hangen. De rechtbank van Gent heeft de kickbokser schuldig bevonden aan contractbreuk met kickboksorganisatie Enfusion, nadat hij eind 2017 ten onrechte een gevecht in Antwerpen afzegde tegen Luis Tavares. Hij moet om die reden een bedrag van 50.000 euro lappen.

In december 2017 maakte kickboksorganisatie Glory bekend dat Badr op 3 maart 2018 zijn rentree zou maken in Ahoy. Volgens Glory's concurrent Enfusion had hij echter al een contract getekend voor een gevecht tegen Luis Tavares, twee maanden later. Badrs advocaat Jacques de Wit ontkende daarop niet dat er een overeenkomst lag, maar wees Enfusion op verzuim omdat er geen voorschot was overgemaakt. Daardoor zou Badr onder zijn contract uit kunnen komen. Volgens Enfusion was dit een 'drogreden' en daarom spande de organisatie een zaak aan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Badr Hari en vrouw Daphne ouders geworden van tweeling

Op 6 mei dit jaar kwam de zaak voor in Gent. De rechtbank hield de kickbokser aansprakelijk voor de contractbreuk en veroordeelde hem tot een schadevergoeding van 50.000 euro. Daar bovenop komen ook nog de gerechtskosten en de zogenaamde rechtsplegingsvergoeding, de vergoeding voor de advocaten, van bijna 10.000 euro. In totaal was 1,7 miljoen euro geëist.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Badr Hari heeft corona: 'We moeten dit serieus nemen'

Badr werd eind vorig jaar getroffen door corona. Twaalf dagen lang was de kickbokser zó ziek dat hij zelfs dacht dat hij het niet zou redden, vertelde hij aan RTL Boulevard:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!