Teamgenoten vormen een cirkel om Eriksen Beeld © ANP

Nederland leeft mee met Christian Eriksen via Twitter

12 juni 2021 20:11

Twitter is bijkans geëxplodeerd met schrikreacties op het incident met Christian Eriksen. De 29-jarige Deense voetballer zakte tijdens het EK-duel met Finland ineen en werd op het veld gereanimeerd. 'Onze gedachten zijn bij Christian. We bidden voor hem', meldt zijn oude club Ajax.

"Onze gedachten zijn bij Christian. We bidden voor hem"

Tal van andere voetbalclubs, voetbalbonden en voetballers uit heel Europa uitten op het sociale medium hun medeleven en lieten weten dat de gedachten bij Christian zijn en zijn familie. Zo waren er tweets met gelijke strekking van onder meer FC Barcelona, Tottenham Hotspur, AS Roma, AZ, Sporting Lissabon, Vitesse, Chelsea en Newcastle United.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Oranje bereidt zich op bijzondere manier voor op eerste wedstrijd

Ook diverse bekende Nederlanders zijn geschrokken van het incident. 'Voorzichtig opgelucht. En voetbal is op dit moment natuurlijk totaal niet belangrijk. alle liefde en sterkte is voor Christian. En veel respect voor Perez', twittert presentator Leo Blokhuis.

'Oh man. En het gezicht van Afellay, in de studio pratend (en zwijgend) over Eriksen, spreekt boekdelen. Wat een zorg, wat ontzettend erg', aldus cabaretière Claudia de Breij, die doelt op de nabespreking in de studio na het stilleggen van de wedstrijd met onder andere voetballer Ibrahim Afellay en presentator Gert van 't Hof.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Christian Eriksen 'kan praten en ademt', wedstrijd toch uitgespeeld

Op sociale media wordt ook met veel onbegrip gereageerd op de beelden van de voetballer die de NOS als herhaling heeft uitgezonden. De NOS zond de beelden van Christian die in elkaar zakte meerdere malen uit tot ongenoegen van vele voetbalfans op Twitter. Zo werden de beelden in de studio vlak na de gebeurtenis herhaald en stelde NOS-presentator Gert van 't Hof voor 'nog even terug te kijken naar het moment'.

Diverse fans roepen op de beelden ook zelf niet meer te delen. Zo twittert voetballer Maarten de Roon: 'Dit is hartverscheurend om te zien. Stop met het delen van deze beelden van Christian of zijn vriendin en stop met filmen.' Zijn tweet is door meer dan vierduizend mensen gedeeld, onder wie sportverslaggever Jack van Gelder.

Christian is inmiddels bij kennis, zo heeft de Deense voetbalbond gemeld. "Christian Eriksen is wakker en ligt voor verdere onderzoeken in het Rigshospitalet."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!