Beeld © Instagram @memphisdepay @frenkiedejong @blinddaley

Deze Oranje-spelers zijn het populairst op Instagram

18 juni 2021 15:13

Een beetje voetballer weet niet alleen iedereen in het stadion voor zich te laten juichen, maar óók op Instagram. Wie van onze jongens is eigenlijk het populairst? RTL Boulevard sloeg aan het liken en scrollen en stelde deze top 5 samen.

1. Memphis Depay - 10.5 miljoen volgers

De 27-jarige Memphis Depay is dé onbetwiste aanvalsleider van Oranje. Hoewel hij op Insta vooral likes hoopt te scoren met actiefoto's, geeft hij zijn miljoenen volgers ook met regelmaat een kijkje in zijn uitbundige privéleven; van dineren met giraffen tot reizen per privévliegtuig. 

Daarnaast gebruikt de populaire voetballer zijn account ook om zijn muzikale carrière een boost te geven. Zo ging hij al eens met rapper Winne naar Afrika om daar muziek op te nemen en maakte hij muziek met collega-international Quincy Promes. Maar niet iedereen was even blij met het eindresultaat, waardoor zijn aantal volgers flink daalde. Gelukkig kan 'ie er wel een paar missen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael B. Jordan bevestigt relatie met ex Memphis Depay

Ook zijn ex-vriendin Lori Harvey behoort tot de groep die de voetballer niet meer volgt op het platform. De dochter van Steve Harvey en Marjorie Bridges heeft nu een relatie met acteur Michael B. Jordan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Memphis Depay laat 'intiem proces' naar herstel zien in documentaire

2. Frenkie de Jong - 8.8 miljoen volgers

Niet alleen op het veld is de 21-jarige Frenkie een ster, ook online weet hij alle ogen op zich te richten. Zijn groeiende fanbase heeft de 25-voudig international deels te danken aan zijn vriendin Mikky Kiemeney, met wie hij al sinds zijn 15e samen is. Toch namen de tortelduifjes - die hun liefde voor elkaar op Instagram niet onder stoelen of banken steken - na drie jaar samen te zijn geweest even een korte pauze.

"We moesten even ontdekken wat we zo leuk aan elkaar vonden. En dat deden we. Daarna is onze band alleen maar sterker geworden. Het voelde alsof we echt voor elkaar hadden gekozen, en niet per ongeluk van jongs af aan in een relatie waren beland", aldus de voetbalvrouw in het tijdschrift Glamour.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mikky Kiemeney over leven in Barcelona met Frenkie de Jong

3. Matthijs de Ligt - 5.4 miljoen volgers

Een ander Nederlands powerkoppel zijn Matthijs de Ligt (21) en zijn vriendin AnneKee Molenaar (21), die regelmatig op zijn pagina pronkt. Al zakte zijn populariteit onlangs wel wat toen Matthijs aankondigde niet te willen worden gevaccineerd. Inmiddels is de sporter op dat besluit teruggekomen. 

Het was nog even spannend of Matthijs, die een van de beste centrale verdedigers ter wereld is, tijdens het EK kon schitteren. De sterspeler werd namelijk afgelopen jaar geopereerd aan zijn rechterschouder, waardoor hij tijdelijk niet kon voetballen. Inmiddels is 'ie weer helemaal de oude en werkt hij zich de ballen uit zijn broek om fit en gezond te blijven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs de Ligt weigert coronavaccin: 'Baas zijn over je eigen lichaam'

4. Daley Blind - 2.3 miljoen volgers

Niet alleen Daley Blinds populariteit, ook zijn gezin groeit. De 31-jarige werd in februari voor de tweede keer vader van een dochtertje met de prachtige naam Lemae Lourdes. De Ajacied maakte de zwangerschap bekend met een foto op zijn Instagram waarop hij trots de echo omhooghoudt en daarbij de tekst deelt: 'Happy Mom & Dad, Big Bro Lowen.'

De voetballer en zijn lief Candy-rae werden in 2019 al ouders van zoon Lowen Dace. In datzelfde jaar trouwde het koppel - wat een aantal Instagram-waardige kiekjes opleverde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Beladen duel' voor Daley Blind vanwege Eriksen: 'Grote mentale horde'

5. Donny van de Beek - 2.2 miljoen volgers

Last, maar zeker niet least: Donny van de Beek. De 24-jarige, die helaas met een blessure kampt, is zo lekker bezig dat zijn team wel kans voor hem ziet bij FC Barcelona. Dat meldt de Spaanse krant Sport. Helaas voor Donny zou de ploeg hebben aangegeven liever een meer verdedigende speler aan te willen trekken. Gelukkig kan 'ie altijd nog aan de bak als influencer met zijn ruim 2 miljoen volgers!

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Ajax-ster Donny van de Beek is tot over zijn oren verliefd

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!