Georginio Wijnaldum tijdens de wedstrijd tegen Noord-Macedonië Beeld © ANP

Wijnaldum over dragen OneLove-band in Hongarije: 'Het betekent heel veel'

24 juni 2021 10:50

Georginio Wijnaldum is blij dat hij zondag de OneLove-aanvoerdersband draagt in de EK-wedstrijd tegen Tsjechië. OneLove is een campagne die vorig jaar is gestart tegen racisme en discriminatie. "Wij staan voor diversiteit."

"Het betekent heel veel voor me", zei Wijnaldum tijdens een persconferentie van het Nederlands elftal. "De KNVB kwam ermee.  Zij legden het voor aan ons. Het paste mooi in onze campagne die we al begonnen waren."

'Vaker luisteren naar mensen waar het om gaat'

Maar er is ook een kanttekening van Wijnaldum. "Ik vind wel dat er altijd gekeken wordt naar de mensen die een podium hebben. Ik denk dat we vaker moeten luisteren naar de mensen om wie het gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wijnaldum draagt in Boedapest speciale OneLove-aanvoerdersband

In Hongarije werd vorige week een omstreden antihomowet aangenomen. Er ontstond veel commotie, ook in de voetbalwereld, maar voetbalbond UEFA verbood Duitsland het stadion van Bayern München in regenboogkleuren uit te lichten. Manuel Neuer, de doelman van Duitsland, droeg wel zijn aanvoerdersband in regenboogkleuren.

Nieuwe wet

Door de nieuwe wet in Hongarije moet informatie over homoseksualiteit en geslachtsoperaties voortaan worden weggehouden voor jongeren. Dat treft niet alleen het onderwijs, maar kan er ook toe leiden dat bepaalde boeken en films niet zomaar kunnen worden uitgegeven of uitgezonden.

Een steentje bijdragen aan inclusiviteit en verbinding, zegt Wijnaldum over het dragen van de band, zoals hier te zien is:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!