Beeld © ANP

Presentatoren Oranjezomer dragen zondag #OneLove-speldjes

24 juni 2021 18:02

De presentatoren van het SBS6-programma 'De Oranjezomer' geven gehoor aan de oproep van Barbara Barend (46) om zondag als steunbetuiging aan de LHBTI-gemeenschap een #OneLove-speldje te dragen. Dat heeft een woordvoerder van Talpa donderdag laten weten. Het programma beklemtoont dat presentatrice Hélène Hendriks (40) zondag in Hongarije ook aandacht aan het initiatief gaat besteden. Talpa wil niet zeggen op welke manier zij dat gaat doen. Oranje speelt zondag in Hongarije tegen Tsjechië tijdens het EK voetbal.

Barbara Barend riep journalisten, beleidsmakers van de KNVB, politie en voetballers in het stadion in Boedapest op een vuist te maken voor de LHBTI-gemeenschap in Hongarije. Dat land nam vorige week een wet aan die het verbiedt om homoseksualiteit te 'promoten' onder jongeren. Volgens de Hongaarse regering is dit slecht voor kinderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig voetbalvrouw Sylvie Meis spuugt op UEFA: 'Helemaal klaar mee'

De NOS liet eerder al weten dat haar presentatoren zondag geen #OneLove-speldjes gaan dragen. Zo'n actie past niet bij de objectieve, registrerende rol van de journalisten van de NOS, aldus een woordvoerder. Het is gasten en analisten die in Studio Europa zitten uiteraard wel toegestaan een #OneLove-speldje te dragen, voegde de NOS toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wijnaldum over dragen OneLove-band in Hongarije: 'Het betekent heel veel'

Oranje speelt zondag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest in de achtste finales van het EK voetbal. De Puskás Aréna bevindt zich op slechts een paar kilometer afstand van het Hongaarse parlement, waar de wet werd aangenomen. Fatima Moreira de Melo vindt dan ook dat Oranje een statement moet maken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!