Beeld © ANP

Toch nog positief nieuws voor Frenkie de Jong na mislukt EK

01 juli 2021 16:14

Met nog zeven wedstrijden op de kalender komt het einde van het EK 2021 in zicht. Hoewel Nederland helaas al lang en breed is uitgeschakeld door de Tsjechen en verslagen Boedapest heeft verlaten (letterlijk en figuurlijk), is er toch nog goed nieuws. Voor talent Frenkie de Jong om precies te zijn.

De 24-jarige middenvelder van Barcelona heeft met 'maar' vier gespeelde EK-wedstrijden toch mooi een record op zijn naam staan. Niet die van topscorer of assists - die er toch het meest toe doen - maar die van geslaagde dribbels. Volgens de Belgische krant Nieuwsblad steekt Frenkie met zijn dribbels op dit moment nog steeds met kop en schouder boven de andere spelers uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mikky Kiemeney over haar korte breuk met Frenkie de Jong

In die paar gespeelde wedstrijden heeft Frenkie misschien niet zoveel furore gemaakt als tijdens zijn dagen als Barcelona-speler, maar in deze lijst van de krant is hij toch de aanvoerder:

Geslaagde dribbels op het EK 2021

1. Frenkie De Jong (Nederland): 16 dribbels 2. Eden Hazard (België): 11 dribbels 3. Joakim Mæhle (Denemarken): 11 dribbels 4. Mateo Kovačić (Kroatië): 11 dribbels 5. Breel Embolo (Zwitserland): 10 dribbels

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zien: Dit is het knappe broertje van Frenkie de Jong

Door de vroege uitschakeling op het toernooi kan de voetballer nu genieten van een welverdiende vakantie met zijn vriendin Mikky. In de video hieronder verklapt zij het geheim achter haar relatie met de sterspeler. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!