De Ierse atleet Rhys McClenaghan springt op het bed en zakt er niet doorheen. Beeld © Olympics / Twitter

'Antiseksbedden' in olympisch dorp? Welnee, bewijst deze Ierse atleet

20 juli 2021 03:09

Foto's van kartonnen bedden voor sporters in het olympisch dorp in Tokio gingen de afgelopen dagen viral op sociale media. Het zou gaan om 'antiseksbedden', slechts bedoeld voor één persoon. De Ierse atleet Rhys McClenaghan ontkracht dat fabeltje.

De Japanse organisatoren van de Olympische Spelen introduceerden recyclebare kartonnen bedden voor de sporters in het olympisch dorp.

Maximaal één persoon

Een Amerikaanse langeafstandsloper, Paul Chelimo, ging dit weekend op sociale media al gauw met die bedden aan de haal. Hij schreef dat de kartonnen bedbodems ervoor moeten zorgen dat sporters onderling geen seks hebben.

De kartonnen bedden waar de sporters in Tokio op slapen.

'Nepnieuws'

Die theorie verscheen vervolgens overal in de media. Maar de Ierse atleet Rhys McClenaghan ontkracht de mythe. In een video op Twitter springt hij op het bed, dat overeind blijft staan:

"Het is nepnieuws", zegt McClenaghan over de 'antiseksbedden'. Zijn video is gedeeld door het officiële Twitteraccount van de Olympische Spelen, met het bijschrift: "Dank dat je deze mythe ontkracht".

Condooms

Bij vorige Olympische Spelen hebben de organisatoren wel de nodige trucs uitgehaald om ervoor te zorgen dat sporters veilig seks met elkaar hebben. Zo werden er in 2016 in Rio de Janeiro ruim 450.000 condooms aan sporters uitgedeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe komen 10 paarden, 20 roeiboten, en 40 zeilboten in Tokio voor de Spelen?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!