Reshmie Oogink tijdens de Olympische Spelen van 2016. Beeld © ANP

Taekwondoka Oogink mist Spelen vanwege corona: 'Dit is het einde van mijn carrière'

22 juli 2021 10:10

Taekwondoka Reshmie Oogink moet de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan na een positieve coronatest. Ze moet tien dagen in quarantaine.

"Ik heb er geen woorden voor", aldus Oogink. "Ik heb er alles aan gedaan en keihard gewerkt om hier te komen, ook na mijn zware knieblessures. En nu houdt het op deze manier op. Dit is het einde van mijn carrière."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Enorme domper TeamNL: skateboardster Candy Jacobs test positief in Tokio

Oogink is de tweede Nederlandse sportster die niet in actie kan komen in Tokio. Gisteren testte skateboardster Candy Jacobs positief op Covid-19. Ook een staflid van de roeiploeg moet in quarantaine omdat er corona bij hem of haar is geconstateerd.

"Verschrikkelijk", noemt chef de mission Pieter van den Hoogenband de drie besmettingen binnen TeamNL. "Reshmie heeft twee jaar geknokt om hier te komen en het is klaar voordat het begint. Maar het is een scenario waar we rekening mee hebben gehouden. Op dit moment hebben de besmettingen geen gevolgen voor de anderen. We houden ons aan alle protocollen."

Wat zijn de regels?

De organisatie van de Spelen heeft een zogeheten 'playbook' opgesteld waarin de regels rondom een positieve test worden beschreven.

"Als je test positief is moet je in isolatie", schrijft de organisatie. Maar er zijn ook consequenties voor mensen die een nauw contact zijn. Maar wie is een nauw contact? "Dat zijn mensen die binnen een meter zijn gekomen zonder het dragen van een mondkapje."

Volgens de organisatie is het met name van toepassing als dit is gebeurd in gesloten ruimtes zoals hotelkamers of auto's. Of je een nauw contact bent, wordt besloten door de Japanse gezondheidsautoriteit, op basis van informatie die door de organisatie, door de sporter zelf en organisatie eromheen is verstrekt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!