Zonderland beëindigt zijn carrière: 'Het is goed zo'

24 juli 2021 17:19

Turner Epke Zonderland beëindigt zijn carrière. De 35-jarige Fries laat de WK half oktober in Japan schieten. Hij wist zich vandaag bij de Olympische Spelen in Tokio niet te plaatsen voor de finale op rekstok.

"Het is goed zo. Ik weet niet of het mooier dan dit gaat worden, ik denk het niet", zei hij tegen de NOS.

"Op dit moment ben ik heel tevreden over wat ik vandaag heb kunnen doen. Ik ben blij dat ik op deze manier een mooi einde aan mijn carrière heb kunnen maken", zegt de drievoudig wereldkampioen. 

Hij had in aanloop naar de Spelen flinke fysieke problemen en vroeg zich zelfs een tijd af of hij wel in actie kon komen in Tokio. Vooral darmproblemen zaten een goede voorbereiding in de weg. "Dat je zo'n moeilijke oefening doorkomt zonder voorbereiding, dat is geweldig", zei hij voor de camera van RTL Nieuws:

Epke is klaar, maar tevreden: 'Fantastisch wat ik hier laat zien'

00:34

Hij liet voorafgaand aan de spelen al weten dat het een wonder zou zijn als hij nog eens de finale zou halen. Dat lukte inderdaad niet. "Als ik wel een goede voorbereiding had gehad, was er wel een goede kans geweest op een finale. Maar wat ik hier heb laten zien is buitengewoon. Het was een heel erg mooie afsluiter."

Einde carrière?

Over de score (13,833) was Zonderland reëel. "Dat is niet genoeg voor een finaleplaats." Na afloop achtte hij de kans erg klein dat hij bij de WK in het najaar nog in actie zou komen.

Bij de NOS maakte hij daarna duidelijk dat hij helemaal stopt, al zal hij thuis in Nederland nog wel de trainingszaal ingaan. "Ik kan niet opeens niets doen, ik moet aftrainen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olympische carrière Zonderland ten einde: 'Een heel mooie afsluiter'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!