Droom Van der Poel in duigen door blunder met plankje

26 juli 2021 10:55

Mathieu van der Poel droomde van een olympische titel op de mountainbike, maar de Nederlander moet drie jaar wachten tot Parijs 2024. Hij kwam al na tien minuten lelijk ten val. Oorzaak: hij dacht dat er een plankje zou liggen op de plek van zijn val.

Hij reed nog een uur door, maar stapte daarna af. Inmiddels is hij richting het ziekenhuis om zijn heupklachten na te laten kijken.

Van der Poel vloog van een rotsblok af en landde verkeerd op zijn voorwiel. Op de plek van de val lag geen plank, in tegenstelling tot wat Van der Poel dacht. Op Twitter ontkent hij dat hem is verteld dat die plank er tijdens de wedstrijd niet zou zijn. 

Milan Vader, die als tiende finishte in de wedstrijd, zei na afloop van de race tegen de NOS dat hij wel wist waar het mis was gegaan. "Het is misschien hard om te zeggen maar, we hebben het daar tijdens de lunch vandaag nog over gehad. Mathieu zei: goh iedereen springt daar. Ik vroeg: doe jij dat niet dan? Hij zei nee, ik rol van dat plankje af. Toen heb ik gezegd dat ze dat plankje bij het testevent in 2019 weg hadden gehaald voor de wedstrijd."

Tijdens de trainingen wordt er vaak voor de veiligheid een plank neergezet als de mountainbikers op verkenning gaan. Ook hier lag achter het punt waar de fiets los van de grond komt zo'n plank, maar die was dus weggehaald voor de wedstrijd. 

Dat is ook wat bondscoach Gerben de Knegt zegt over de aanwezigheid van het plankje: "Er is uitgebreid over gesproken dat dat tijdens de wedstrijd niet zo zou zijn."

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!