Caitlyn Jenner Beeld © ANP

Caitlyn Jenner: 'Ik heb me mijn hele leven proberen te verbergen'

28 juli 2021 02:12

In een nieuwe docureeks van Netflix kijken verschillende Amerikaanse atleten terug op hun hoogtijdagen in de sport. Onder hen Caitlyn Jenner (71), die op de Olympische Spelen van 1976 goud won op de tienkamp.

"Ik was een Olympisch kampioen, de grootste atleet ter wereld. Maar ik was nog dezelfde persoon, met dezelfde issues"

Bij de beelden van Caitlyn zo'n veertig jaar voordat ze bekendmaakte transgender te zijn, vertelt de realityster in Untold: "Ik heb me mijn hele leven proberen te verbergen. Ik wilde niet dat mensen me kenden, dat ze wisten wie ik was."

De atleet deed voor het eerst aan de Olympische Spelen mee in 1972. In München eindigde ze toen als tiende in de decatlon. Vier jaar later was er dus groter succes en ging ze er in Montreal met het goud vandoor. Daarna keerde ze de sport de rug toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caitlyn Jenner woedend op presentator Jimmy Kimmel

Caitlyn kwam opnieuw in de spotlight te staan toen ze vanaf 2007 met haar toenmalige echtgenoot Kris, dochters Kendall en Kylie en stiefkinderen Kourtney, Kim, Khloé en Rob Kardashian te zien was in realityshow Keeping up with the Kardashians. In 2015 maakte ze bekend transgender te zijn en voortaan als Caitlyn door het leven te gaan. In de doc bespreekt ze de wissel die dat grote geheim ook op haar succes als sporter trok. "Ik was een Olympisch kampioen, de grootste atleet ter wereld. Maar ik was nog dezelfde persoon, met dezelfde issues."

Dé reden waarom Keeping Up With The Kardashians stopt

04:52
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caitlyn Jenner gaat dit jaar nog op voor gouverneurschap

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!