Beeld © Instagram @rene.froger

René Froger en Thomas Acda fietsen 1,2 miljoen euro binnen voor ALS

12 september 2021 09:46

Ongeveer 500 deelnemers, onder wie René Froger (60) en Thomas Acda (54), zijn zaterdag de Franse berg Mont Ventoux op gefietst, gewandeld of gerend om geld in te zamelen voor de strijd tegen de spierziekte ALS. De voorlopige opbrengst van de negende editie van de Tour du ALS is bijna 1,2 miljoen euro. Niet eerder is er op de dag van het evenement zoveel geld opgehaald, aldus de organisatie.

"Met deze intense ervaring heb ik nog meer bewondering voor de ALS-patiënten die met ons omhoog zijn gegaan, wat een ongekende prestatie!"

"Het was een bijzonder pittige klim", aldus René over zijn fietstocht. "Met deze intense ervaring heb ik nog meer bewondering voor de ALS-patiënten die met ons omhoog zijn gegaan, wat een ongekende prestatie!" Ook Natasja Froger deed mee aan het sportevenement. Zij kwam wandelend aan de top.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangrijpende aflevering Five Days Inside: 'Wat een nachtmerrie'

ALS is een aandoening van het zenuwstelsel. Op dit moment overleeft geen enkele patiënt de ALS-diagnose. Driekwart van de opbrengst van de Tour du ALS is voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Een kwart is bestemd voor het verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven van ALS-patiënten.

De verwachting is dat de teller nog verder oploopt. Mensen kunnen tot eind september doneren.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

René Froger klaar voor de Mont Ventoux: 'We doen het rustig aan'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!