Kees Jansma Beeld © ANP

Kees Jansma weer terug als voetbalanalyticus op televisie

10 december 2021 13:02

Kees Jansma keert al weer terug als voetbalanalyticus op televisie. De 74-jarige oud-sportjournalist en voormalig perschef van het Nederlands elftal, schuift na de winterstop regelmatig bij Veronica aan om de wedstrijden in de Europa League en Conference League te analyseren. Kees maakte afgelopen zomer bij zijn toetreding tot de raad van commissarissen van FC Utrecht nog bekend van de tv te verdwijnen.

"Hij vindt het ontzettend leuk en is enthousiast"

Presentatrice Hélène Hendriks onthulde de 'rentree' op Radio Veronica in De Veronica Inside Ochtendshow. "Ik zou dat eigenlijk vanavond bekendmaken, maar ach ja, ik kan dat nu wel doen", zei ze tegen presentator Jan Joost van Gangelen. "Tromgeroffel. Onze nieuwe analist is... ome Kees!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hélène Hendriks nerveus voor quizdebuut: 'Ben geen Linda de Mol'

Ze doelde daarmee op de voetbalanalist, die ook al een rolletje heeft in het door Hélène gepresenteerde tv-programma The Bettle. "Ik ben er echt superblij mee. Het is natuurlijk een kanon in de voetballerij, een allesweter. Hij kan goed met Wim Kieft en hij weet heel veel. Belangrijkste van alles, hij vindt het ontzettend leuk en is enthousiast. Nou ja, wat wil je nog meer."

Feyenoord, AZ en PSV spelen na de winterstop in de knock-outfase van de Conference League. Mogelijk komt ook Vitesse daarin uit, maar dat is afhankelijk van het resultaat bij de afgelaste wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Einde van een tijdperk: Kees Jansma stopt als tv-presentator

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!