Marc Overmars tijdens de persconferentie van de Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC. Beeld © Belga

Marc Overmars aan de slag bij Antwerp: 'Ik wil die bladzijde omdraaien'

21 maart 2022 12:40

Marc Overmars heeft niet lang hoeven wachten op een nieuwe baan in de voetballerij. De bij Ajax opgestapte directeur voetbalzaken gaat als technisch directeur aan de slag bij onze zuiderburen: Royal Antwerp FC. "Het zal niet meer gebeuren", zei hij bij zijn presentatie over het grensoverschrijdende gedrag dat Overmars in Amsterdam etaleerde. "Ik heb die periode afgesloten."

"Is dat snel?", ging Overmars volgens Belgische media verder. "Ik ben 48 jaar en dan heb je niet veel tijd meer te verliezen. Tijdens de contractbesprekingen hebben we daar niet over gesproken. Er is een nieuw begin gemaakt. Het ligt achter mij. Die bladzijde wil ik omdraaien. Voor mij is het een nieuwe periode en een nieuw hoofdstuk."

Antwerp was op zoek naar een nieuwe technische man, na het vertrek van Luciano D'Onofrio vorig jaar.

'Onze waarden zijn een match'

Ook Sven Jaecques, algemeen directeur van Antwerp, ging in op de reden van vertrek van Overmars bij Ajax. "We hebben het erover gehad. Als volwassen mensen. We hebben geluisterd naar wat er gebeurd is en verteld naar wat onze waarden zijn. Dat is een match. Het is belangrijk om mensen nieuwe kansen te geven en om de bladzijde om te draaien. Niet concreet met de vrouwen van de club, maar er is wel over gesproken natuurlijk. Alles is aan bod gekomen. Maar het gaat natuurlijk vooral over voetbal."

Overmars: "We zijn er heel snel uitgekomen. Het is een mooie uitdaging. Ik zie de groeipotentie van de stad en de club. Er is hier al veel gebouwd. Ik ben een teamspeler. Gezamenlijk hoop ik er iets moois van te maken."

Overmars vertrok begin februari bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag. Zo stuurde hij aan meerdere vrouwelijke collega's dickpics.

Antwerp FC wil Overmars hebben na wangedrag: 'Normen en waarden matchen'

01:35

'Privékwestie'

"Het ambitieuze Antwerp beschouwt de zaak-Overmars bij Ajax als een privékwestie", is te lezen in de vooraanstaande Belgische krant Het Nieuwsblad. "De club kijkt vooral naar de enorme staat van dienst van de oud-speler van onder meer Ajax, Arsenal, FC Barcelona en Oranje."

Vijf jaar geleden speelde Antwerp nog in de tweede klasse van België. Na promotie werd bekend dat de club in handen was gekomen van Paul Gheysens, eigenaar van bouwbedrijf Ghelamco, één van de allerrijkste Belgen.

De afgelopen jaren investeerde Gheysens al circa 70 miljoen euro in Antwerp. 'The Great Old' werd zo teruggebracht naar de top van het Belgisch voetbal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Tadic over 'vriend' Overmars: 'Iedereen maakt fouten'

'Geen vlucht'

Jaecques: "We kondigen met veel trots deze nieuwe directeur voetbalzaken aan. We wilden iemand specifiek met een grote toekomst."

Overmars: "Er is een overeenkomst tussen Antwerp en Ajax. Ze zijn beide gegroeid uit een cricketclub. Bij Ajax zijn we de voorbije jaren groter geworden. Het verschil met Antwerp is dat er wel titels werden gewonnen. Maar daar gaan we aan werken. Het voelt goed aan. Daarom heb ik, tussen alle andere aanbiedingen door, Antwerp gekozen. Het gevoel was goed."

"Als je bij Ajax hebt gewerkt, kan je alleen nog in het buitenland aan de slag", ging Overmars verder. "Daarom heb ik voor het buitenland gekozen. Dat was geen vlucht. Ik kom ook in Antwerpen wonen."

"Ik zal zo snel mogelijk beginnen", sloot Overmars zijn presentatie af. "De transferperiode zal ik al voor mijn rekening nemen. Natuurlijk heb ik al in de Champions League gewerkt, maar daar wil ik ook weer naartoe. Dat zijn de droom en de ambitie: met Antwerp de Champions League ingaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer

Ajax doet bij Instituut Sportrechtspraak melding zaak-Overmars

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!