Lukoki - in het midden - bij zijn oude club FC Twente. Beeld © Pro Shots

Voetballer Jody Lukoki (29) overleden

09 mei 2022 12:20

De Congelees-Nederlandse voetballer Jody Lukoki is op 29-jarige leeftijd overleden. De buitenspeler stond dit seizoen nog onder contract bij FC Twente.

Zijn oude clubs FC Twente en PEC Zwolle bevestigen zijn overlijden na berichtgeving door De Telegraaf. De krant sprak onder meer met technisch directeur Jan Streuer van FC Twente. "Het is ongelofelijk. Op deze jonge leeftijd. Zo triest. Dit is echt verschrikkelijk. We leven mee met zijn familie en vrienden."

Het is nog niet duidelijk onder welke omstandigheden Lukoki is overleden.

Vier keer landskampioen

De speler werd in zijn jonge jaren gezien als talent bij Ajax. Toch wist hij niet door te breken in Amsterdam. Daarop volgde een uitleenbeurt aan SC Cambuur, een seizoen bij PEC Zwolle en daarna vijf jaar bij het Bulgaarse Ludogorets. Daar werd Lukoki vier keer landskampioen.

Na kortstondig avontuur keerde hij in juli 2021 terug in Nederland bij zijn laatste werkgever FC Twente. In Enschede speelde hij door een kruisbandblessure geen enkele wedstrijd in het eerste elftal. 

Veroordeling mishandeling

Lukoki werd eind januari van dit jaar schuldig bevonden aan het mishandelen van zijn toenmalige vriendin. Daarvoor kreeg hij een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar. Ook kwam hij onder toezicht te staan van de reclassering. Na die uitspraak besloot FC Twente zijn contract te ontbinden. Dat gebeurde afgelopen februari.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!