Matthijs de Ligt en Annekee Molenaar Beeld © ANP

Annekee Molenaar 'wist niet of er meer inzat dan vriendschap' met Matthijs de Ligt

3 juni 2022 20:46

Ze geven eigenlijk bijna nooit interviews, maar voor 'Vogue Living' maken Matthijs de Ligt (22) en Annekee Molenaar (22) een uitzondering. "Geloof me, het gaat er bij ons thuis heel anders aan toe dan mensen denken", doen ze een boekje open.

"We zijn pas 22, maar voelen ons volwassener dan veel van onze leeftijdgenoten"

Hoewel ze het vanwege haar modellencarrière wel is gewend om in de spotlights te staan, blijft Annekee tegenwoordig liever op de achterrond. Met name om haar lief Matthijs te beschermen, want de tortelduifjes hebben vaak te maken met vooroordelen. Zo zou de voetballer onnozel zijn en Annekee verwend. "Hij arrogant, ik een geldwolf. Hij een macho, ik een dom blondje", lachen ze. Maar zo zitten ze helemaal niet in elkaar. Integendeel: het liefst zitten de twee gewoon thuis met hun honden, twee Duitse herders.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Matthijs de Ligt weigert coronavaccin: 'Baas zijn over je eigen lichaam'

Dat heeft ermee te maken dat ze niet veel tijd hebben samen. "Matthijs traint zeven dagen per week en slaapt twee nachten per week op de club, om zich te kunnen focussen op de wedstrijd van de volgende dag. Dus áls we een keer een hele dag vrij hebben samen, genieten we daar enorm van en doen we eigenlijk heel weinig", aldus Annekee.

Hun tijd samen willen ze het liefst zo goed mogelijk benutten, ruziemaken vinden ze dan ook zonde. "Als ik Annekee eindelijk weer eens voor me alleen heb, ga ik geen ruzie zitten maken", vertelt de voetballer, die nog een contract heeft lopen tot medio 2024 bij Juventus.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Oud-trainer Matthijs de Ligt blikt terug op trainingen

De twee hebben elkaar via via leren kennen. Nadat Matthijs Annekee voorbij zag komen op Instagram, begonnen ze te flirten via het platform en later via WhatsApp. "Ik was na die eerste date echt helemaal in de wolken. Het was gewoon erg gezellig en leuk", weet Matthijs nog. Bij Annekee duurde het wat langer. "Heel eerlijk? Ik wist het niet meteen zeker. Die eerste date was leuk, maar ik wist niet of er meer inzat dan vriendschap. We konden heel goed met elkaar praten, maar daar bleef het bij."

Pas toen hij haar kuste op de derde date ging ze overstag: "Ik had het nodig om een bepaalde kriebel te voelen in mijn buik. Om te weten: hier zijn vonken in het spel. Dat was het geval. Vanaf dat moment was alle twijfel weg en waren we samen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cupido schiet raak: Raphaëlla uit Love Island is nu voetbalvrouw

Momenteel woont het stel samen in Turijn, maar wat de toekomst hen brengt weten ze nog niet. Annekee: "We zijn pas 22, maar voelen ons volwassener dan veel van onze leeftijdgenoten. Ik merk dat andere mensen zich soms ook vergissen. Dan vragen ze: gaan jullie al trouwen, wanneer komen er kinderen? Hallo, denk ik dan, we zijn echt nog heel jong, hoor!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!