Louis van Gaal Beeld © ANP

Bondscoach Louis van Gaal feliciteert luidkeels jarige journalist

13 juni 2022 14:48

Louis van Gaal (70) heeft bij het begin van de persconferentie van het Nederlands elftal maandag de jarige journalist Willem Vissers (58) van de Volkskrant gefeliciteerd met zijn verjaardag. De bondscoach gaf luidkeels de aanzet voor een felicitatie, maar was vervolgens teleurgesteld in (het gebrek aan) de respons uit de zaal met journalisten.

"Namens ons allemaal, Willem: van harte! Altijd leuk om een jarige in de zaal te hebben", begon de perschef van Oranje de persconferentie. Louis van Gaal haakte daarop meteen in door luidkeels 'hiep hiep' in te zetten, maar het aanwezige journaille deed niet mee. Dit tot onvrede van de bondscoach.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentaire Louis van Gaal behaalt mijlpaal

"De spelers deden, nadat ik zei 'hiep hiep', meteen HOERA! Maar jullie niet, ik begrijp dat niet", zei de coach enigszins geïrriteerd tegen de journalisten. Uit de zaal klonk toen dat Willem Vissers, die maandag 58 is geworden, al door zijn collega's was gefeliciteerd. "Oh gelukkig", zei Louis lachend.

De voetbalcoach kan nu weer lachen, maar het huilen stond hem de afgelopen tijd nader dan het lachen. Er werd bij hem namelijk prostaatkanker gevonden:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze voetbalsterren werken mee aan docu over Louis van Gaal

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!