Van Gaal nog altijd ziek: ‘Ik krijg energie van mijn jongens’

04:32

Louis van Gaal geeft gezondheidsupdate: 'Heb genoeg energie'

19 september 2022 11:49

In april vertelde Louis van Gaal (71) in 'Humberto' dat hij lijdt aan prostaatkanker. Gisteren zat de bondscoach weer aan tafel bij Humberto Tan (56) en gaf hij een update over zijn gezondheid.

"Dan denk je daar ook niet over na"

In april komt zijn documentaire Louis: de totale mens achter een ongekend voetbalfenomeen uit en ter promotie daarvan schoof hij aan bij Humberto Tan. Daar vertelde hij voor het eerst over zijn ziekte. "Ik heb het toen bekendgemaakt, omdat ik dat advies kreeg van een presentator - dat was jij. Jij zei: 'Je kan het beter aan mij vertellen dan dat het in een film bekend wordt, want dan hebben ze het alleen maar daarover.' Dat vond ik een goed argument. Ik schaam me ook niet voor mijn ziekte, daarom heb ik het toen bekendgemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Louis van Gaal dankbaar voor steun na nieuws over prostaatkanker

Louis gaf gisteren een update over zijn gezondheid. "Het is eigenlijk een ziekte waar je niet ziek van bent of je ziek voelt. Het is een ziekte die je moet managen. Dat is het enige probleem. Ik heb genoeg energie om dat te managen." Wat moet hij dan precies managen? "Het probleem is dat je beheersing zou moeten hebben over je urine en dat is een stuk minder als je prostaat wordt weggehaald. Dan moet de beheersing (...) terugkomen. Dat moet je kunnen managen."

Hij heeft geen hinder van de ziekte tijdens het werken met de spelers van Oranje. "Ik krijg energie van die jongens. Dan denk je daar ook niet over na."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Louis van Gaal: 'Truus gaat mee naar Qatar'

Louis is overladen met berichten. "Ik heb ongelooflijk veel reacties gekregen uit de hele wereld. Maar het is veel leuker als je van je eigen spelers zoveel aandacht krijgt. Over het algemeen is het voetballen niet zo sociaal. Voetballers zijn vooral met zichzelf bezig. Maar ik heb van iedereen een berichtje gehad. Dat zegt heel veel, denk ik."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!