Beeld © ANP

Onduidelijk of Huis van Oranje opengaat voor achtste finales WK

29 november 2022 11:24

Het is onduidelijk of het Huis van Oranje de deuren van de Johan Cruijff ArenA opent als het Nederlands elftal de achtste finales van het WK in Qatar bereikt. De KNVB was dat afhankelijk wel van plan, maar vreest dat er te weinig Oranjefans komen kijken.

"Over een mogelijke kwartfinale komt later deze week duidelijkheid"

"We wachten de wedstrijd tegen Qatar nog even af", vertelt een woordvoerder van de KNVB. "We vinden het heel belangrijk om te benadrukken dat we heel trots zijn dat er ruim 60.000 Oranjesupporters een kaartje hebben gekocht om de wedstrijden tegen Ecuador en Qatar in de Johan Cruijff ArenA te komen bekijken. Maar de achtste finales worden gespeeld in een weekeinde wanneer een groot deel van Nederland Sinterklaas viert. We verwachten dat er daardoor te weinig animo is voor het Huis van Oranje. Over een mogelijke kwartfinale komt later deze week duidelijkheid."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lucas & Steve ondanks 'besmet WK' zin in Huis van Oranje

Het Nederlands elftal plaatst zich voor de achtste finales van het WK als het dinsdag minimaal gelijkspeelt tegen Qatar in het Al Bayt-stadion in Al Khor. Het Huis van Oranje is een nieuw evenement waarbij samen kijken naar WK-duels van Oranje wordt gecombineerd met optredens van artiesten. De eerste wedstrijd van Oranje op het WK tegen Senegal werd uitgezonden in AFAS Live in Amsterdam, waar zo'n 4000 genodigden zaten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noa Vahle oogst lof door dragen OneLove-band in Qatar: 'Meer ballen dan Van Dijk'

De KNVB is voor de duels met Ecuador en Qatar uitgeweken naar de Johan Cruijff ArenA , waar grote televisieschermen zijn opgehangen. Artiesten als Flemming, Emma Heesters, Ronnie Flex, Lucas & Steve, Willeke Alberti en Xander de Buisonjé zorgen voor de muzikale omlijsting met optredens voor en na de wedstrijden en tijdens de rust.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!