Vivianne Miedema Beeld © ANP

Vivianne Miedema mist WK door ernstige blessure: 'Ben er kapot van'

19 december 2022 13:33

De Oranje Leeuwinnen moeten het volgend jaar zonder Vivianne Miedema (26) stellen op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. De spits van Arsenal laat weten dat ze door een zware blessure een tijd uit de running is.

"Ik heb de afgelopen dagen veel gehuild"

"Ik ben er kapot van om te delen dat ik mijn voorste kruisband heb gescheurd tijdens onze laatste wedstrijd tegen Lyon", begint Vivianne haar statement. Ze heeft afgelopen donderdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyonnais direct door dat het foute boel is. "Er gingen zo veel dingen door m'n hoofd: ik kan mijn team niet meer helpen dit seizoen, geen WK, een operatie en een langdurig revalidatietraject."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit verdienen de Oranje Leeuwinnen en spoiler: het is geen vetpot

Vivianne vervolgt: "Ik ga jullie niet vertellen dat ik sterker terugkom of dat ik ernaar uitkijk om de komende maanden in de sportschool door te brengen. Het zal zwaar worden, met veel moeilijke dagen (en veel gehuil, wat ik de afgelopen dagen al veel heb gedaan). Helaas hoort dit bij voetbal."

De voetballer is blij met de steun van haar ploeggenoten, vrienden en familie en bedankt iedereen voor de lieve berichten. "Nu bereid ik me voor op de operatie en is het tijd voor een nodige kerstpauze." 

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Moeders Marokkaans Elftal basis van succesvol WK

Vivianne wordt ongetwijfeld gemist door haar team op het WK, dat 20 juli start. Ze is goed voor maar liefst 95 goals in 115 interlands.

Afgelopen zomer had de topscoorder ook al pech toen ze een wedstrijd miste tijdens het EK: 

Ook Vivianne Miedema besmet met corona: 'Ramp-EK tot nu toe'

00:33

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!