Jutta Leerdam en Koen Verweij Beeld © ANP

Jutta Leerdam deelt details over breuk Koen Verweij: 'Relatie niet zo stabiel als ik wilde'

24 december 2022 12:58

Jutta Leerdam (23) ziet deze zomer haar relatie met Koen Verweij (32), met wie ze ruim vijf jaar samen is en in 2020 een eigen schaatsploeg opricht, publiekelijk op de klippen lopen. In een uitgebreid interview met het 'Algemeen Dagblad' vertelt de sportvrouw nu al langere tijd te twijfelen aan de relatie.

"Mij werd in die periode duidelijk dat mijn relatie niet zo stabiel was als ik wilde"

Jutta noemt 2022 het 'heftigste jaar ooit' op emotioneel gebied. Niet alleen verbreekt ze haar relatie, ook op werkgebied verandert er een heleboel als ze besluit zich aan te sluiten bij Jumbo-Visma. "Het olympische seizoen was voor mij echt het moeilijkste seizoen dat ik ooit had", doet ze een boekje open. "Mij werd in die periode duidelijk dat mijn relatie niet zo stabiel was als ik wilde."

Rigoureuze beslissingen nemen is in een olympisch seizoen niet handig volgens Jutta, en daarom duwt ze de twijfels zoveel mogelijk weg. Maar dan verschijnen er geruchten over haar relatie online. Daar dieper op ingaan wil de sportvrouw niet, maar "dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten vlak voor de belangrijkste race van je carrière", aldus Jutta.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sprookje Jutta Leerdam en Koen Verweij definitief voorbij: droompaleis verkocht

Het WK rijdt ze dan ook met oogkleppen op. "Ik weet niet waar ik het vandaan haalde, want ik was slécht. Ik heb zoveel gevraagd van mezelf tijdens de Spelen", vertelt Jutta, die in die periode enorm streng voor zichzelf is. "Dat is het enige wat ik duidelijk in mijn hoofd had: je kunt je kut voelen, maar de Olympische Spelen zijn nú. Wat er speelt boeit dus niet, je gaat jezelf niet saboteren, je gaat gewoon hard schaatsen. Je voelt je pas echt kut als je je kut voelt én terugkomt zonder medaille. Maar ik heb daar wel moeilijke momenten gehad. Ik denk dat ik daar elke dag heb gehuild."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jutta Leerdam geniet op Ibiza van vrijgezellenleven na breuk Koen Verweij

Juist in die periode heeft ze veel aan Koen, al heeft Jutta op dat moment al wel zo haar twijfels over hun relatie. "Hij was op dat moment de stabiliteit en de onrust tegelijk", legt ze uit. Haar familie wil ze er niet mee opzadelen. Zij zijn normaal haar ontspanning, maar omdat de 23-jarige bang is om corona te krijgen kan ze hen niet eens knuffelen. "Als ik ze sprak, bleef het oppervlakkig. Ook omdat ik alles niet te groot wilde maken. Dat het niet goed ging, moest geen ding worden. Als je het erover hebt, wordt het echt", geeft ze toe. "Ze wisten dat het niet goed ging. Maar ik zei altijd: 'Ik wil het er niet over hebben'. Dus ik zag ze niet, maar ontliep ze eigenlijk ook."

Het sprookje van Jutta Leerdam en Koen Verweij in vogelvlucht

01:48
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jutta Leerdam zet punt achter relatie met Koen Verweij

Uiteindelijk besluit Jutta toch de knoop door te hakken en voor zichzelf te kiezen. Eenzaam sinds haar besluit is de langebaanschaatsster in ieder geval niet geweest sinds ze vrijgezel is. "Ik vermaak me wel. Al ben ik niet een type om de rest van mijn leven vrijgezel te blijven", vertelt ze in de krant. "Voor nu is het goed zo, maar uiteindelijk hou ik ervan om met iemand echt een band op te bouwen. Ik heb nog heel veel liefde om te geven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!