Beeld © EA / TBS

Er bestaat een tv-show waar je geld kan verdienen met Simsen

9 juli 2020 17:38

Dacht je dat het niet gekker kon dan een televisieprogramma waar volwassen het tegen elkaar opnemen met LEGO-blokjes? Think again: de Amerikaanse tv-zender TBS start volgende week met een nieuwe show waar Sims-spelers van over de hele wereld met elkaar de strijd aangaan. Waar kunnen we ons aanmelden?

Het format lijkt op dat van andere realityshows zoals Project Runway, waarin de spelers gevolgd worden bij het maken van hun creatie en ze deze aan een jury presenteren. Gaandeweg vallen er steeds meer teams af, tot er één winnaar overblijft. Elke aflevering krijgen de deelnemers te maken met verschillende challenges waar hun creativiteit beloond wordt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gerda speelt al 20 jaar De Sims: 'Vooral het bouwen is leuk'

De winnaar van de show heeft straks de code 'rosebud' niet meer nodig; de hoofdprijs bedraagt namelijk 100.000 dollar. En dan hebben we het over echt geld, geen Simdollars.

Volgens The Verge zullen er ook in het spel zelf challenges worden georganiseerd die verband houden met het tv-programma, zodat spelers thuis ook kunnen meedoen. Die onderdelen in de game zullen vanaf 17 juli beschikbaar zijn, wanneer ook de eerste aflevering van The Sims Spark’d in première gaat.