Donald Trump Beeld © Getty Images

Donald Trump wil TikTok verbieden in de Verenigde Staten

01 augustus 2020 17:06

President Donald Trump (74) heeft gezegd dat hij de populaire app TikTok gaat verbieden in de Verenigde Staten. Aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One zei hij het verbod vandaag te gaan bekrachtigen. Dat zou volgens Trump kunnen door middel van een presidentieel decreet of een economische noodwet.

De Amerikaanse overheid doet al een tijd onderzoek naar TikTok, waarop gebruikers korte filmpjes kunnen plaatsen. De Verenigde Staten zien dat als een gevaar voor de nationale veiligheid omdat het Chinese moederbedrijf ByteDance zo veel informatie over Amerikaanse burgers vergaart. Die informatie wordt volgens de Amerikanen mogelijk doorgespeeld naar de Chinese overheid.

Eerder meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat Trump aan een order zou werken die ByteDance dwingt TikTok te verkopen. Ook zou Microsoft in gesprek zijn om de Amerikaanse activiteiten van TikTok in handen te krijgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj van der Voort daagt je uit met bijzonder TikTok-dansje

TikTok is is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste sociale media, zeker onder jongeren. De app was lange tijd de meest gedownloade app in de VS, zowel voor Android als iOS. Ook komt de VS op de derde plaats als het gaat om de meeste TikTok-gebruikers, na China en India. In totaal is TikTok ruim 2 miljard keer gedownload.

TikTok krijgt al langer kritiek vanwege zijn Chinese moederbedrijf ByteDance. Het bedrijf probeert die zorgen te temperen door kantoren te openen in de VS en Europa, en belooft geen data te delen met zijn kantoren in China, en ook niet met de Chinese overheid. Toch blijven de zorgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Is dit het geheime TikTok-account van Harry Styles?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!