Beeld © lymph-co.com

Prins Bernhard in actie voor lotgenoten

20 oktober 2014 18:15

Prins Bernhard jr. heeft een organisatie opgericht die zich gaat inzetten voor research naar lymfeklierkanker. Dat meldt Vorsten.nl.

De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vertelt in een video over zijn eigen ervaringen met de ziekte. De prins werd dit jaar behandeld aan Non-Hodgkin lymfoom. Toen hij de diagnose kreeg, zakte de grond onder zijn voeten weg. "Op dat moment stopte mijn wereld’, zegt Bernhard. Dankzij de steun van familie, vrienden en natuurlijk de artsen van het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum gaat het nu stukken beter met hem. "Ik voel me fit, ik ben dankbaar en ik geniet elke dag van het leven", aldus Bernhard, die dit jaar zelfs de Alpe d'HuZes fietste voor het goede doel.

Maar volgens de prins is er veel meer onderzoek nodig om nog meer patiënten te kunnen genezen. LYMPH&Co hoopt een half miljoen euro in te zamelen voor een vierjarig kankeronderzoek van het AMC, voor betere behandelingen.

In Nederland krijgen jaarlijks vierduizend mensen de diagnose lymfeklierkanker. Volgens de stichting overlijden per jaar duizend mensen aan de ziekte.

lymph&co from JESAJA HIZKIA on Vimeo.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!