Gaat koningin Margrethe aftreden?

9 augustus 2013 19:01

Nu Nederland en België voorlopig onder de pannen zijn met een kersverse koning zijn andere monarchieën natuurlijk stikjaloers. De vraag is: waar is de eerstvolgende troonswisseling?

Gaat koningin Margrethe aftreden?

00:00

Scandinavië-deskundige Martijn Janssen denkt dat het zomaar Denemarken zou kunnen zijn. "Maar liefst 77% van de Denen vindt dat kroonsprins Frederik klaar is om de troon over te nemen van zijn moeder Margrethe," vertelt hij aan RTL Boulevard.

Goed voorbeeld doet volgen. En met de inhuldigingen van Willem-Alexander en Filip nog op het netvlies, ziet ook Denemarken een troonswisseling wel zitten. "Ook de Denen hebben natuurlijk op televisie de troonswisselingen in Nederland en België gezien. Dus het zou goed kunnen, dat ze daardoor geïnspireerd zijn geraakt."

Terwijl Frederik staat te springen, is eentje die roet in het eten kan gooien, Margrethe zelf. Zij moet nog niet denken aan een troonswisseling. "Dat beschouw ik als een plicht, dat men overgeleverd heeft gekregen. Die moet men houden en die men voor het leven behoudt – zolang men leeft. Zoals mijn vader het deed en mijn grootvader voor hen," vertelt ze.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!