Beeld © RVD / Jeroen van der Meyde

Koning en koningin lunchen met uitblinkers

11 april 2018 15:21

Onder andere presentator Adam Curry, cabaretier Janneke de Bijl en columnist Stevo Akkerman lunchen vandaag met niemand minder dan de koning en koningin.

"Het zijn geweldige mensen; heel warm en ontzettend op de hoogte"

Willem-Alexander en Máxima willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Adam Curry laat aan RTL Boulevard weten dat hij zich zeer vereerd voelt om met de onze royals te hebben mogen lunchen: "Ik moet je zeggen dat ik zeer vereerd was met de uitnodiging. Ik ben er speciaal voor naar Nederland gekomen. Ik vond dat heel bijzonder." De radiopresentator is uitgenodigd, omdat hij begin dit jaar een Marconi Oeuvre Award ontvangt voor zijn radio- en mediacarrière.

Volgens de radioman was het een zeer intieme lunch met ongeveer 25 mensen: "Het was ontzettend intiem met de koning en koningin. Het was heel bijzonder. Het zijn geweldige mensen; heel warm en ontzettend op de hoogte."

Ook heeft Adam persoonlijk gesproken met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Hij spreekt met koning Willem-Alexander over hun gemeenschappelijke hobby vliegen: "De koning en ik vliegen allebei, dus daar hebben we een beetje over gesproken. De koningin heb ik zeker 20 minuten mee gesproken na het eten aan de koffie. Die is erg op de hoogte en vroeg ook hoe het met mijn dochter ging."

"Ze zijn zeer op de hoogte van wat er bij het Nederlandse volk speelt," aldus Adam.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!