Prins Harry en Meghan Beeld © ANP

Harry en Meghan: hoe het sprookje begon

16 mei 2018 16:21

De wereld telt af naar de koninklijke bruiloft van prins Harry en Meghan. Dit is hoe het sprookje allemaal begon.

31 Oktober 2016

De wereld hoorde voor het eerst dat prins Harry is het geheim aan het daten is met Meghan Markle. We kenden haar op dat moment natuurlijk uit de serie Suits. Een bron vertelde aan de Engelse krant The Sunday Express dat Harry heel erg gelukkig is en dat er zeker een klik is tussen de twee.

1 November 2016

Meghan werd door de Canadese krant geïnterviewd over haar samenwerking met een modehuis. Natuurlijk werd er ook gevraagd naar een eventuele nieuwe liefde, maar Meghan bleef nog even vaag. Ze vertelde wel dat ze de gelukkigste vrouw op de wereld is.

Op dat moment werd ook bericht over dat Harry en Meghan samen een halloweenfeestje zouden hebben bezocht. De geruchtenmachine draait op dit moment overuren, want Harry zou Meghan toen ook al hebben voorgesteld aan zijn vader.

8 November 2016

Een paar dagen later was Harry helemaal klaar met de roddelpers. Niet alleen hij en Meghan werden lastiggevallen, de fotografen stapelden zich ook op voor het huis van de moeder van Meghan. De prins liet daarom een officieel statement naar buiten brengen waarin werd gevraagd of ze pers hem en zijn vriendin met rust wilden laten. De twee zijn vanaf dat moment officieel een setje.

27 November 2016

Het statement van prins Harry zorgde er niet voor dat er minder geroddeld werd. Er gingen namelijk geruchten dat prins William niet blij zou zijn met het statement van zijn broertje. Het zorgde ervoor dat William op zijn beurt weer een statement moest uitbrengen. Hierin liet hij weten dat hij achter het statement van Harry stond.

7 December 2017

De relatie tussen Harry en Meghan was al geen geheim meer, dus Meghan hoefde zich niet meer in te houden. In Toronto werd ze gespot met een kettinkje met de initialen H en M. Romantisch!

20 December 2017

Insiders vertelden aan de pers dat koningin Elizabeth blij zou zijn voor haar kleinzoon. Ze zou blij zijn om Harry in een zo'n liefdevolle relatie te zien.

6 Januari 2017

Het stel ging voor het eerst samen op vakantie. Samen bezochten ze Noorwegen en sliepen ze fjorden onder het noorderlicht. 

15 januari 2017

Meghan werd langzaamaan voorgesteld aan de familie en daarom bezocht ze samen met Harry schoonzus Kate Middleton en haar dochtertje prinses Charlotte. Volgens bronnen verliep deze eerste kennismaking goed.

7 April 2017

Meghan Markle kondigde aan te stoppen met haar lifestyle-website The Tig. Voor velen was dit het teken dat Harry en Meghan serieuze plannen met elkaar hadden.

20 Mei 2017

Harry en Meghan bezochten samen de bruiloft van Pippa Middleton. Meghan was niet aanwezig bij de ceremonie, maar wel bij de receptie. Harry kwam haar zelf ophalen om mee te gaan naar de receptie, een autoritje dat hem drie uur kostte.

23 Augustus 2017

De eerste geruchten kwamen naar buiten over een mogelijke verloving tussen de twee. Harry zou tijdens de verjaardag van Meghan op zijn knieën zijn gegaan terwijl zij in Botswana waren.

5 September 2017

Vanity Fair kreeg de eer om Meghan te interviewen. Hierin vertelde ze dat heel gelukkig is met Harry. Ze bevestigde ook dat ze elkaar in juli 2016 hebben leren kennen.

25 September 2017

De twee bezochten samen een tennistoernooi. Op de foto's is duidelijk te zien hoe gelukkig ze op dat moment zijn.

27 November 2017

Prins Charles kondigde aan dat Harry en Meghan zullen gaan trouwen in het voorjaar van 2018.

Op die dag poseerden Harry en Meghan ook voor de fotografen, mét de enorme verlovingsring.

Prins Harry en Meghan

15 December 2017

Kensington Palace maakte bekend dat 19 mei 2018 de grote dag wordt voor Harry en Meghan. Ze zullen trouwen in St. George's Chapel in Windsor Castle.

20 December 2017

Meghan mocht als nieuw lid van de familie mee naar de kerstlunch van koningin Elizabeth op Buckingham Palace.

21 December 2017

Er verschenen drie officiële verlovingsfoto's waar Harry en Meghan waanzinnig mooi op staan.

25 December 2017

Meghan mocht voor het eerst mee met haar aanstaande schoonfamilie voor een officiële kerstviering. En dat was geheel tegen de regels in, want zij was natuurlijk nog niet officieel lid van de familie. Wel liet ze zien dat ze de regeltjes al onder de knie had.

Catherine, prins Philip en Meghan Markle (vlnr)

8 Maart 2018

Meghan werd verder klaargestoomd voor haar huwelijk met Harry. Ze werd in een geheime ceremonie gedoopt om zo lid te worden van de Anglicaanse Kerk.

Wil jij royaal veel royalty-nieuws lezen? Download de RTL Boulevard app!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!