Beeld © ANP

Geen zonnepanelen voor koning Willem-Alexander

12 juli 2018 15:35

Koning Willem-Alexander wil ontzettend graag zonnepanelen op paleis Huis ten Bosch, maar de wet steekt hier een stokje voor. Je mag namelijk geen wijzigingen aanbrengen aan het uiterlijk van rijksmonumenten, da's balen.

"We gaan met kleine stapjes voorwaarts"

Toch wil Willem-Alexander graag de blits maken met de zonnepanelen en laat hij zich niet zo maar tegen houden. Hij herhaalde zijn stelling dan ook dat de paleizen - hij sprak nadrukkelijk ook over het paleis in Amsterdam - 'nog niet' in aanmerking kwamen voor zonnepanelen. "We gaan met kleine stapjes voorwaarts", zei hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onze koning en koningin swingen de pan uit

Onze koning was vandaag in Amsterdam, waar hij een bijeenkomst bijwoonde over energie en sprak met leden van een duurzaamheidscommissie van een Vereniging van Eigenaren. De vereniging wil op vijf huizen aan de Marcantilaan ook zonnepanelen plaatsen. Ook kreeg Willem-Alexander een rondleiding door een deel van de Kolenkitbuurt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo stoer zag je koning Willem-Alexander nog nooit

Prinses Beatrix had zich in april 2011 tijdens een bezoek aan de zonnepanelenfabriek Solarwatt ook al subtiel uitgelaten over het feit dat dit niet mogelijk is. "Ergerlijk als je voor zoiets geen toestemming krijgt", zei ze.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!