Beeld © Getty Images

Prinses Charlotte is hét fashionicoon van de Britse royals

23 september 2018 10:22

Prinses Charlotte is nog maar drie jaar oud en nu al een stijlicoon. Vergeet de mooie jurken van mama Kate en tante Meghan en Pippa. Charlotte is degene die bepaalt wat er gedragen wordt in Engeland.

Alles wat prinses Charlotte draagt, verandert in goud. Met haar schattige jurkjes, ballerina’s en strikjes weet ze een echte trend te zetten. Volgens het Engelse Telegraph overweegt maar liefst één op de vijf Britse ouders om dezelfde kleding voor hun eigen kleine prinses te kopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kleding van de prinsesjes die ze voor een prikkie hebben gescoord

Als Charlotte iets draagt, is het daarna snel uitverkocht. Bijvoorbeeld na haar tweede verjaardag. De royal droeg op haar verjaardagskiekjes een geel vestje van John Lewis van slechts €22. Het fashionitem was daarna meteen uitverkocht.

Charlotte draagt wel vaker betaalbare kleding. Toen haar kleine broertje prins Louis werd geboren, droeg ze een blauw jurkje van ongeveer €50. En aangezien tante Meghan Markle soms jurken draagt van €15.000, valt dat reuze mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

10 outfits waarbij Meghan Markle niet op het prijskaartje lette

Op haar eerste verjaardag droeg Charlotte een poederroze jurkje van het Spaanse merk M&H die mama Kate Middleton voor slecht €33 kocht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

George en Charlotte bruidskindjes bij wedding

Miljarden

Doordat de jurkjes zo betaalbaar zijn, zijn er veel ouders die de kleedjes voor hun eigen dochtertjes kopen. Het effect dat prinses Charlotte heeft op de economie is daarmee enorm. Volgens een studie van Reader’s Digest heeft ze een effect van €4,24 miljard. En dat doet zelfs moeder Kate haar niet na.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins George en prinses Charlotte ontmoeten hun nieuwe broertje

Kopieer de stijl

Wat is dan toch precies de stijl van Charlotte? De kleine meid draagt vaak maar één kleur. Zo is haar hele outfit vaak blauw, rood of roze. De basis is een jurkje, vaak met bloemetjesprint én een kraagje. Daaroverheen gaat hetzelfde kleur vestje. De royal draagt daarbij dezelfde kleur schoentjes, die natuurlijk niet compleet zouden zijn zonder die schattige witte sokjes.

En om de look helemaal af te maken, draagt Charlotte altijd een strik in haar haar. Soms kiest ze voor een haarband met strik en de andere keer een klemmetje met strik. Als het maar een strik is.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!