Beeld © Getty Images

Engeland wordt gek: Meghan Markle sluit eigen autodeur

26 september 2018 16:39

Heel Engeland is in rep en roer, want hertogin Meghan Markle heeft dinsdag iets onverwachts gedaan. Ze gooide namelijk zélf de autodeur achter zich dicht nadat ze uitstapte.

Nadat de beelden van Meghans aankomst bij de Royal Academy online kwamen, stond Twitter direct op zijn kop. Te zien is hoe de hertogin elegant de autodeur achter zich sluit. Iets wat miljoenen Nederlanders dagelijks doen, maar ongekend is voor een royal. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle steekt haar handen uit de mouwen

Het was de eerste keer dat Meghan Markle in haar eentje naar een event ging sinds ze officieel lid is van de koninklijke familie. Een expert op het gebied van koninklijke etiquette laat aan de BBC weten: "Normaal, als je een lid bent van de koninklijke familie, doet er iemand de deur voor je open en dicht." Toch is dit volgens hem geen breuk van het protocol. Gelukkig maar!

Op Twitter stroomden de reacties ook binnen. "Ik ben zo geïnspireerd geraakt door Meghan dat ik vanmorgen ook de deur achter mij heb dichtgedaan", zegt Mike Bubbins. Ene Julia post ondertussen: "Ze is het gewend, het is gewoon een reflex. Het is super cool dat ze het doet!"

Het is trouwens niet de eerste keer dat de oud Suits-actrice haar eigen autodeur sluit. Vorige week tijdens de lancering van een kookboek besloot Meghan ook al lekker eigenwijs haar eigen deur dicht te gooien. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle genomineerd als stijlicoon

Ook Kate Middleton heeft er een handje van om nog haar eigen deur dicht te gooien. Op oude beelden is te zien hoe Kate braaf zelf haar deur sluit. Heel origineel is Meghan dus niet. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!