Beeld © LINDA/Marc de Groot

Dochters hielden prinses Mabel op de been na dood prins Friso

22 oktober 2018 18:30

Prinses Mabel vertelt in de nieuwe LINDA. openhartig over de periode na het overlijden van prins Friso. Volgens de prinses van Oranje-Nassau waren het op de eerste plek haar kinderen die haar door deze tijd heen hielpen.

Mabel Wisse Smit vertelt in een interview met Linda de Mol hoe het nu met haar gaat. “Het is nu vijf jaar geleden dat Friso is overleden en er zijn meerdere dingen die me staande hebben gehouden”, aldus de prinses. Volgens haar waren het op de eerste plaats haar kinderen die haar er doorheen gesleept hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Prinses Mabel ziet Sarah: nog steeds even mooi

Luana en Zaria waren zeven en acht jaar oud toen hun vader vader overleed aan de gevolgen van een ski-ongeluk in het Oostenrijkse Lech. Volgens Mabel was prins Friso een geëngageerde vader. “Kon uren op de trampoline staan springen met zijn dochters.”

Naast haar dochters hebben ook haar familie en vrienden ervoor gezorgd dat Mabel zich staande kon houden. “En met familie bedoel ik mijn beide families hè, zowel mijn schoonfamilie als mijn eigen.”

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

Prinses Mabel pakt jackpot op aandelenmarkt

Ook stortte Mabel zich op haar werk. De royal komt in actie om kindhuwelijken te voorkomen, iets waar ze mee begon toen haar man nog leefde. Een week voor het noodlottige ongeluk van prins Friso bezocht ze India om hier meer over te leren. Toen ze hier vol passie over vertelde, zei Friso haar: “Je doet echt iets belangrijks, daarmee mag je niet stoppen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Mabel middelpunt in leven Beatrix'

Jaren later zet Mabel zich nog steeds in voor jonge meisjes die uitgehuwelijkt worden door hun ouders. “Friso gaf me daar, die avond, dat steuntje in de rug: durf het groots aan te pakken.”

Het hele interview met Mabel lees je in de nieuwe LINDA.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!