Beeld © ANP

Hiervan smulden Willem-Alexander en Máxima bij The Queen

24 oktober 2018 08:19

Van een drukke dag handjes schudden en van hot naar her door Londen rijden, krijg je wel honger. Maar laat dat maar aan The Queen over. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden in haar paleis getrakteerd op een luxe diner.

Een enorme tafel werd urenlang gedekt op Buckingham Palace. De Britse royal nodigde in totaal zo'n 170 gasten uit om bij haar aan te schuiven. En dat de tafeldekking volledig aan haar eisen moest voldoen, bleek wel uit de inspectieronde die ze hield. Na een wandeling door de grote eetzaal bleek er nog een vuiltje op de vloer te liggen en moest de stofzuiger er nog een allerlaatste keer doorheen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Willem-Alexander en Máxima zijn aangekomen bij de Queen

Willem-Alexander en Máxima kregen daar niets van mee, zij schoven als allerlaatste aan. Ze liepen samen met The Queen naar het hoofd van de tafel, waarna Elizabeth het diner met een speech ter ere van Willem-Alexander opende. Het Wilhelmus werd ingezet, en dan... Eten maar!

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Bijzonder: koningin Máxima draagt de diamant der diamanten

Wat er van dat gouden servies werd gegeten? Heel simpel, want na de gepocheerde rollade met een kreeftsaus als eerste gang, volgde gewoonweg een medaillon van ossenhaas. Wat spinazie, sperziebonen en gestoofde rode kool 'on the side'. Even later werd er een salade van gestoofde artisjokken met groenten en kruiden geserveerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Lief! Willem-Alexander en Máxima hand in hand in Mainz

En dan moest het dessert nog komen: iets waar Máxima erg van blijkt te houden. Het was een puree van donkere chocolade en mandarijn met een koffiecrème. Maar ho eens even, dat was nog steeds niet alles! Het diner werd afgesloten met een koffie en een klein gebakje.

Dorst zal het echtpaar ook niet hebben gehad, want met vijf glazen per persoon op tafel, werd er heel wat afgedronken. Cheers!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!