Beeld © Getty Images

Prins Philip biedt toch nog zijn excuses aan voor auto-ongeluk

27 januari 2019 09:20

De Britse prins Philip heeft alsnog zijn excuses aangeboden voor het auto-ongeluk dat hij vorige week veroorzaakte. Dat blijkt uit een brief van de prins aan het slachtoffer, Emma Fairweather.

"Het spijt me heel erg voor mijn aandeel in het ongeluk"

In de brief van 21 januari, vier dagen na het ongeluk, zegt Philip alsnog sorry tegen Emma. "Het spijt me heel erg voor mijn aandeel in het ongeluk", begint hij zijn schrijven. "Ik was erg geschokt na het ongeval, maar ben blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. Na afloop hoorde ik wel dat u een gebroken arm had, dat spijt mij heel erg", schrijft Philip.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Opmerkelijk: Dit is waarom de royals geen gordels dragen

De prins geeft in zijn brief aan dat hij de auto waar Fairweather in zat niet had gezien door de laagstaande zon. "Ik wens u een voorspoedig herstel na deze stressvolle ervaring", besluit Philip zijn excuus.

In gesprek met de Sunday Mirror over de brief, die 23 januari op de mat binnenkwam, zegt Fairweather blij te zijn met het (ietwat late) excuus van de prins. "Ik vond het erg leuk dat hij gewoon afsloot met 'Philip', in plaats van zijn formele titel. Ik was blij verrast door dat persoonlijke tintje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteur prins Philip in The Crown bekend

Fairweather had aanvankelijk geklaagd dat ze niets persoonlijks van de 97-jarige prins had gehoord.

In de media betwijfelden velen de rijvaardigheid van de hoogbejaarde prins, die bovendien enkele dagen later -nog voor het verzenden van zijn excuusbrief- weer achter het stuur werd gespot, zonder gordel om bovendien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!