Beeld © ANP

Dochter koning van België eist dwangsom in DNA-zaak

09 februari 2019 13:21

De advocaten van Delphine Boël en haar vader koning Albert II staan volgende week opnieuw lijnrecht tegenover elkaar. Inzet is het wel of niet verplicht afstaan van een DNA-staal.

Eind oktober besliste de rechtbank dat Jacques Boël noch de biologische noch de wettelijke vader was van Delphine. Om het vaderschap van Koning Albert II te onderzoeken, diende de koning zich binnen de drie maanden te onderwerpen aan een DNA-test. De koning weigerde dat.

De rechter moet zich volgende week buigen over het feit of cassatieberoep opschortend werkt (en dus koning Albert voorlopig vrijstelt van het afstaan van een DNA-staal) of niet. Voor de advocaten van Boël is dat duidelijk niet het geval. Zij zeggen dat de koning dus een staal moet afgeven. Maar de advocaten van de koning willen wachten op de uitspraak van het Hof van Cassatie. Dat kan nog anderhalf jaar duren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning Albert weigert DNA af te staan

Om hun claim kracht bij te zetten, eisen de advocaten van Boël een dwangsom van 5.000 euro per dag dat koning Albert weigert een DNA-staal af te staan. Maar daarvoor moeten ze dus wel eerst gelijk krijgen van de rechter.

De uitspraak volgt op 14 februari.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning Albert verplicht tot DNA-Test

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!