Beeld © Getty Images

Britse prins Philip levert vrijwillig rijbewijs in na ongeluk

10 februari 2019 13:00

De Britse prins Philip, de man van koningin Elizabeth, heeft vrijwillig zijn rijbewijs ingetrokken. Dat meldt de Daily Mail. Vorige maand raakte de 97-jarige betrokken bij een ongeluk.

"Na zorgvuldige afweging heeft de hertog van Edinburgh de beslissing genomen om vrijwillig afstand te doen van zijn rijbewijs", luidt het statement. 

Het ongeluk vond afgelopen januari plaats in de buurt van het landgoed Sandringham, eigendom van de Britse familie. De prins botste op een andere auto en door de klap sloeg zijn Land Rover op zijn kant. De inzittenden van de andere auto kwamen er met lichte verwondingen van af, één vrouw brak haar arm. Volgens de prins had hij de andere auto niet goed gezien door een laagstaande zon.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Philip biedt toch nog zijn excuses aan voor auto-ongeluk

De eigenwijze prins bood niet direct excuses aan, wat zorgde voor kritiek in de Britse media. Vier dagen later deed hij dat alsnog in een brief aan het slachtoffer. "Het spijt me heel erg voor mijn aandeel in het ongeluk. Ik was erg geschokt na het ongeval, maar ben blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. Na afloop hoorde ik wel dat u een gebroken arm had, dat spijt mij heel erg", schreef Philip.

Twee dagen na het ongeluk werd Philip echter alweer achter het stuur gespot. Zónder gordel. De foto's van de prins in zij auto kwamen terecht in de Britse tabloids en zorgden opnieuw voor woedde onder lezers. Er werd openlijk getwijfeld aan de rijvaardigheid van de hoogbejaarde prins. Volgens de BBC kreeg de prins 'een aantal woorden van advies' van de politie in Norfolk, nadat ze hem zagen zonder gordel. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Philip betrokken bij auto-ongeluk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!