Beeld © ANP

Man doet Twitter in de ban na 'diefstal' Harry en Meghan

09 april 2019 13:05

Je kunt niet gemist hebben dat Harry en Meghan sinds vorige week een Instagram-account hebben. De hertog en hertogin van Sussex lanceerden hun account vorige week en hadden binnen vijf uur en 45 minuten een miljoen volgers, een record! Toch heeft dit verhaal ook een duistere keerzijde.

"Ik heb hier nooit om gevraagd, ik heb dit account al jaren"

Er is één Brit die wat minder blij was met de aankondiging van het nieuwe account van Harry en Meghan: Kevin Keiley. De 55-jarige rijschoolhouder was tot dinsdag 2 april de trotse eigenaar van het Instagram-account @sussexroyal. Hij is namelijk fan van voetbalclub Reading FC, die de bijnaam Royals hebben, en woont in West-Sussex. En laat nou precies dat de naam zijn van het nieuwe account van Harry en Meghan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan zitten nu officieel op Instagram

Kevin kreeg afgelopen dinsdag een sms-je. Niet van Instagram, maar van zijn zoon. "Haha, ik zie dat je accountnaam weg is", stond er in het berichtje. De Engelsman begreep er niks van, maar toen legde zijn zoon uit dat hij even op Instagram moest kijken. Zijn accountnaam @sussexroyal was zomaar veranderd in @_sussexroyal_, legt hij uit aan Radio 1 Newsbeat. Zijn account was zonder zijn toestemming aan Harry en Meghan gegeven.

Volgens Kevin is hij door Instagram niet benaderd over het account, ook heeft hij niets van de koninklijke familie gehoord. Instagram heeft inmiddels bevestigd dat zij inderdaad het account aan de royals hebben gegeven. De rijschoolhouder gebruikte het namelijk bijna niet en het account was daardoor inactief. Volgens de regels van Instagram, mogen zij het account dan deactiveren. Zelf zegt Kevin dat hij Instagram inderdaad niet veel gebruikte en niets plaatste, maar het wel gebruikte om mensen te volgen. Hij vindt het dan ook niet netjes hoe hij is behandeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan verbreken megarecord

Twitter

Nu het Instagram-account van Kevin is ingepikt, was hij bang dat hetzelfde zou gaan gebeuren op Twitter waar hij dezelfde gebruikersnaam heeft. Zijn laatste tweet stamde uit 2013, maar nu is hij weer fanatiek gaan Twitteren zodat zijn account niet als inactief zou worden bestempeld. 

Toch had Kevin één ding niet helemaal voorzien: hij is het slachtoffer geworden van ontzettend veel commentaar en haat op Twitter. Zo zijn er veel mensen die denken dat de oorspronkelijke @sussexroyal alleen maar uit is op geld. Aan Radio 1 Newsbeat geeft hij commentaar: "Ik heb hier nooit om gevraagd. Ik heb dit account al jaren. Dit is niet echt leuk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Alexia bewijst dat ze nu al een modekoningin is

Gelukkig voor de 55-jarige Brit staan er ook genoeg mensen aan zijn kant. Veel Twitteraars zeggen dat hij sterk moet blijven en zijn account gewoon moet blijven gebruiken. Ook zijn club Reading FC staat volledig achter Kevin. Het aantal volgers van Kevin steeg ook van een handjevol mensen, naar meer dan 1500 mensen in een paar dagen.

Kevin doet nu toch zijn Twitter-account in de ban. "Vanwege alle beledigingen die ik heb ontvangen, heb ik nu besloten dit Twitter-account te sluiten. Daarmee komt de gebruikersnaam @sussexroyal vrij voor degene die deze wil gebruiken." De Engelsman benadrukt dat hij geen geld heeft ontvangen en dat hij ook niet op geld uit is. "Het enige wat ik wilde, was excuses van Instagram. Ik blijf zeggen dat ik niks tegen prins Harry of zijn familie heb, maar mensen blijven maar doorgaan met beledigen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan vragen om bijzonder cadeau voor baby

Of Kevin zijn account echt gaat opgeven, is nog even de vraag. Hij geeft nu aan te twijfelen. "Ik kijk van dag tot dag naar de situatie."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!