Beeld © RVD/Erwin Olaf

Wat we allemaal weten over de jarige prinses Ariane

10 april 2019 07:30

Twaalf kaarsjes mag ze vandaag uitblazen: prinses Ariane. De jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima viert vandaag haar verjaardag. Wat weten we nou precies over haar? We zochten het eens uit.

Willem-Alexander en Máxima werden op 10 april 2007 de trotse ouders van Ariane. Net als haar oudere zussen werd ze geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze kreeg de namen Ariane (uitgesproken als Ariaan), Wilhelmina naar de oma van haar oma, Máxima naar haar moeder en haar overgrootmoeder en Ines naar haar tante.

Net als prinses Amalia en Alexia, zal ze na de zomer naar Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag gaan. Bijna de hele koninklijke familie is naar het gymnasium gegaan. Een uitzondering is prinses Irene, zij ging naar de middelbare meisjesschool die vergelijkbaar is met de huidige havo.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook prinses Ariane naar Haags gymnasium Sorghvliet

Ariane heeft nog iets gemeen met haar zusjes. Alledrie zijn ze dol op paardrijden. Prinses Ariana rijdt hier op Fredje, Amalia op Safary en Alexia op Pixie.

De Oranjes zijn echte dierenliefhebbers. Naast paarden zijn ze namelijk ook weg van honden. Het gezinnetje van koning Willem-Alexander bestaat niet alleen uit zijn vrouw en drie dochters, maar ook uit labradors.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Alexia bewijst dat ze nu al een modekoningin is

Prinses Ariane is een creatief kind. In haar vrije tijd houdt ze van tekenen, gitaar spelen en jazzballet. Net als Amalia en Alexia zit ze op hockey.

De jongste Oranje-telg schijnt vaak haar eigen plan te trekken en een tikkeltje eigenwijs te zijn. Waar Amalia altijd serieus is en Alexia een tikkeltje kritisch, is Ariane vooral heel spontaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Amalia enorme hit in Duitsland

Haar oudere zussen nemen haar altijd een beetje in bescherming. Toen het prinsesje in 2011 voor het eerst naar school ging, hielden de zussen stevig haar handjes vast, maar toen het toch allemaal een beetje spannend was, kroop ze dicht tegen haar moeder aan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!