Beeld © ANP

Marokkaanse prinses Lalla Salma na 1,5 jaar van de radar weer gespot

15 april 2019 16:40

De verdwijning van prinses Lalla Salma van Marokko houdt de pers nu al jaren bezig. Na haar laatste officiële taak in 2017, verdween ze uit de spotlight. Tot nu. De vrouw van de Marokkaanse koning Mohammed werd gespot tijdens een officieel bezoek.

Lalla Salma heeft een eigen stichting waarmee ze onderzoek doet naar het genezen en voorkomen van kanker. De prinses bracht een officieel bezoek aan een Marokkaans ziekenhuis. De foto van haar gaat nu het internet over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Is het Rihanna, Justin Bieber? Nee, de koning van Marokko!

Prinses Lalla Salma trouwde in 2002 met koning Mohammed van Marokko. Samen kregen zij twee kinderen: kroonprins Hassan en prinses Khadija. Het was voor het eerst dat de vrouw van een Marokkaanse koning zo veel in de media kwam en met haar rode lokken pakte ze heel Marokko in. Haar populariteit was vooral enorm, omdat eerdere vrouwen van oude koningen bijna nooit in het openbaar verschenen. In 2013 was Lalla Salma nog in Nederland bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Onderscheiding voor Nederlandse prins Dennis in Maleisië

Eind 2017 was de prinses ineens van de aardbodem verdwenen. Ze verscheen niet meer bij officiële plechtigheden en was ook niet aanwezig als anderen een bezoek brachten aan Marokko. Ook tijdens het bezoek van prins Harry en Meghan Markle eerder dit jaar, was de vrouw van de koning de grote afwezige.

Het paleis gaf geen enkele verklaring voor de verdwijning van de prinses, waardoor de geruchtenmachine overuren draaide. Koning Mohammed en Lalla Salma zouden zijn gescheiden. Toch werden deze verhalen door het paleis keihard ontkent. De koning van Marokko mag in principe scheiden, maar het is vrij ongebruikelijk voor iemand met zijn functie. Ook waren er geruchten dat ze naar Griekenland zou zijn verhuisd of zelfs zou zijn vermoord.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat we allemaal weten over de jarige prinses Ariane

De moord-theorie werd al snel de kop ingedrukt toen begin deze maand een foto opdook van de prinses. Samen met haar dochter Lalla Khadija bezocht ze een markt in Marrakech. Nu heeft ze dus voor het eerst in anderhalf jaar weer een officieel bezoek gebracht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!