Beeld © ANP

Meghan snelst stijgende meisjesnaam in VS

15 mei 2019 21:05

De naam Meghan is de snelste stijger in de ranglijst van Amerikaanse meisjesnamen, gevolgd door Dior. Dit blijkt volgens People uit de lijst van populairste Amerikaanse kindernamen in 2018.

De naam Meghan bereikte in de jaren tachtig een hoogtepunt, maar is dankzij de populariteit van Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, weer terug in de top. De naam van hun zoontje Archie won al voor zijn geboorte aan populariteit. Archie stijgt 200 plaatsen en belandt daarmee voor het eerst in dertig jaar in de Top 1000.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan vieren Moederdag met nieuwe foto van baby Archie

De naam Emma staat dit jaar bovenaan de lijst van meisjesnamen, bij de jongens is de naam Liam het populairst. Volgens People is de invloed van Hollywood op de lijst groot. In de top 10 staan onder meer Ava, Sophia, William, James, Oliver, Logan, Charlotte en Lucas.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is de betekenis achter de naam van baby Harry en Meghan

Harper, de naam van de jongste dochter van David en Victoria Beckham, is terug in de top 10 voor meisjes. Maar als jongensnaam is Harper juist de snelste daler. De snelste stijger bij de jongensnamen is Genesis, zoals het zoontje van Alicia Keys heet. Op de tweede plaats van snelst stijgende jongensnamen staat Saint en dat komt waarschijnlijk doordat Kanye West en Kim Kardashian hun zoontje zo hebben genoemd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!