Beeld © Getty Images

Alles wat we weten over royal baby Archie

07 juni 2019 14:08

Het zoontje van de hertog en hertogin van Sussex is alweer ruim een maand oud. Het nieuwste lid van de koninklijke familie werd op maandag 6 mei 2019 geboren in The Portland Hospital in Londen. Van Archie's eerste bezoekers tot de opvoedstijl van Harry en Meghan, dit is alles wat we tot nu toe weten over het kleine mannetje.

Naam

De naam was enigszins verrassend, aangezien er meer traditionele namen werden verwacht zoals Arthur, James, Philip en Albert. Archie is natuurlijk een verkorte versie van de naam Archibald, wat echt "stoutmoedig" en "dapper" betekent. Het gebruik van de bijnaam als voornaam geeft het een meer ontspannen, Amerikaanse sfeer - terwijl de middelste naam van de baby, Harrison, in de Middeleeuwen ontstond als een familienaam met de betekenis "zoon van Henry" of "zoon van Harry".

Looks

Toen Archie twee dagen oud was, gaf Harry toe dat ze niet zeker wisten op wie de kleine lijkt: "Iedereen zegt dat baby's zo veel veranderen in de eerste weken. We zijn eigenlijk bezig met het monitoren hoe het proces van verandering de komende maand verloopt, maar zijn uiterlijk verandert elke dag." Meghan zei ook: "We proberen dit nog steeds te achterhalen." Harry grapte: "Hij heeft al een beetje gezichtshaar, geweldig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan plant reis met baby Archie naar Amerika

Visite

De koningin en prins Philip waren de eerste royals die Archie twee dagen na de geboorte ontmoetten. De gedenkwaardige gelegenheid werd gedeeld op het Instagramaccount van de royals. Meghan ziet trots uit als ze haar baby vasthoudt, terwijl haar moeder Doria Ragland ook op de achtergrond staat. In de post onthulden Harry en Meghan dat ze hun zoon Archie Harrison Mountbatten-Windsor hadden genoemd.

Prins William en Kate wachtten een week voordat ze hun neef in Frogmore Cottage bezochten. Tijdens het privébezoek bracht de Hertogin een knuffeldier mee dat aan Louis was gegeven tijdens haar verloving in Bletchley Park. Prins George, prinses Charlotte en prins Louis bezochten hun babyneefje toen hij een paar weken ouder was. Prins Charles en Camilla bezochten de pasgeborene een paar dagen later ook.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan vieren Moederdag met nieuwe foto van baby Archie

Opvoeding

Vrienden van het stel hebben gesproken over wat voor soort ouders Harry en Meghan zijn. Actrice en muzikant Janina Gavankar vertelde dat, terwijl de hertogin een "hands on" en "laagdrempelige" moeder is, dat dat niet betekent dat ze geen harde regels zal hebben. "Niet op een of andere intense manier. Maar ik denk dat ze - ze is een ongelooflijk praktisch persoon - erg veel discipline zal hebben."

Meghans make-upartiest Daniel Martin zei ook: "Ik weet zeker dat de baby schoon en groen zal worden grootgebracht. Ze houdt van koken en organisch eten wanneer ze maar kan. Ik zie haar volledig haar eigen eten maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry hintte maanden geleden op naam Archie

Prins

De kleine Archie is nu nog geen prins, noch een Koninklijke Hoogheid, omdat George V in 1917 titels binnen de koninklijke familie beperkte.

Toekomstige prins

De huidige koningin zal er wel voor kunnen zorgen dat Archie ooit de titel prins zal dragen. De koningin schreef vóór George's geboorte octrooiaanvraag om ervoor te zorgen dat alle Cambridge-kinderen geschikte titels zouden hebben. Onder de regels van George V zullen Harry en Meghan's zoon uiteindelijk het recht hebben om een prins te worden wanneer Charles koning wordt, als kind van een soeverein, maar hij kan besluiten om de titel niet te gebruiken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Naam Archie erg zeldzaam in Nederland

Troonopvolging

Archie is de zevende in de rij. De baby heeft Harry's oom, de hertog van York, naar de achtste plaats in de rij van opvolging gebracht. Prinsessen Beatrice en Eugenie zijn naar de negende en tiende plaats verhuisd, en de graaf van Wessex - die de jongste zoon van de koningin - is voor het eerst tot de elfde in rij uit de top tien gestapt. Als koningin Elizabeth geen koningin meer is, zal haar zoon prins Charles haar opvolgen. De Tweede opvolger is zijn zoon prins William. Daarna volgen op dit moment prins George, prinses Charlotte, prins Louis en de zesde in de rij is prins Harry. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!