Beeld © ANP

Máxima weet alle ogen op zich te richten in 'gerecyclede' japon

12 juni 2019 22:00

Koningin Máxima is samen met koning Willem-Alexander in Dublin voor een driedaags staatsbezoek aan Ierland. De royals sluiten de eerste dag af met een staatsbanket in het presidentieel paleis en dat doet onze koningin in een prachtige groene jurk. Maar het is niet de eerste keer dat onze royal zich in deze outfits hijst.

Onze koningin weet wel hoe ze een fashion statement moet maken. Gehuld in een schitterende avondjurk van Jan Taminiau met off-shoulder halslijn, 3D-bladeren van chiffon en kant maakt ze haar opwachting bij het staatsbanket. Dat alles in de nationale kleur van Ierland: groen.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Zo verliefd zien we Willem-Alexander en Máxima niet vaak

Dat ook de royals steeds vaker denken aan het milieu is een gegeven. Daarom recyclet de echtgenote van Willem-Alexander haar smaragdgroene jurk, die ze eerder al in 2017 droeg tijdens een staatsbezoek aan Portugal. Maar het blijft niet bij één keertje. De jurk werd ook al uit de kast gehaald voor het huwelijk van goede vriendin Marianna Goulandris in Londen destijds.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Noorse en Zweedse royals samen op wintersport

Eerder vandaag verscheen Máxima in Dublin in een beigekleurige look naar de hand van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen, versierd met gouden ringen langs de mouwen en een gouden metallic ceintuur. Om haar outfit af te maken koos Máxima voor een clutch van Begum Khan en metallic hakken van Jimmy Choo, die ze ook al vorige maand een keer droeg.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Koning Willem-Alexander is allesbehalve bang voor insecten

Het bezoek van het Nederlands koningspaar staat in het teken van de relatie tussen Ierland en Nederland op politiek, economisch en cultureel vlak. Ten tijde van de Brexit zijn beide landen actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe betrekkingen, zo meldde het koninklijk huis eerder vandaag in een persbericht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!