Beeld © ANP

Harry en Meghan 'geven eigen twist aan doop Archie'

26 juni 2019 21:28

Het zou zomaar kunnen dat Harry en Meghan weer breken met de Britse koninklijke traditie. Dit keer voor de doop van hun zoontje, Archie.

"Ze laten tradities vaker achter zich, maar zoals altijd zijn er bepaalde protocollen die verplicht zijn"

Harry en Meghan staan er inmiddels om bekend dat ze zich niet altijd even goed aan het protocol van het Britse koningshuis houden. Ook voor de doop van hun zoontje Archie zou het kunnen dat het stel ervoor kiest om hun eigen weg in te slaan, meent royal commentator Camilla Tominey. Het is echter wel zo dat er bepaalde regels zijn die niet verbroken mogen worden, al kunnen de twee er wel hun eigen twist aan geven. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verbouwing woning Harry en Meghan kostte 2,7 miljoen euro

"Ze laten tradities vaker achter zich, maar zoals altijd zijn er bepaalde protocollen die verplicht zijn", legt Camilla uit aan Nine News Australia. "De aartsbisschop van Canterbury zal dus de dienst doen. Hij is ook close met het stel. Niet alleen omdat hij hun trouwerij deed, maar hij heeft Meghan ook gedoopt om lid te worden van de Kerk van Engeland voordat ze trouwden." 

Archie zal hoogstwaarschijnlijk een replica gaan dragen van de traditionele, kanten Honiton-doopjurk, vertelt Camilla. Deze werd voor het eerst in 1841 gedragen toen Queen Victoria het liet maken voor de doop van haar dochter, prinses Victoria. Sindsdien hebben 62 koninklijke baby's de jurk gedragen, waaronder Harry en William. Alleen werd de doopjurk op een gegeven moment te fragiel en werd er een replica gemaakt. Bovendien is het een heel klein maatje, waardoor de koninklijke kindjes snel na hun geboorte gedoopt moeten worden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harry en Meghan delen details over huwelijksdag

De datum voor het evenement is nog onbekend, maar uiteraard wordt er gespeculeerd over de dag. Zo gaan er geruchten dat er rekening wordt gehouden met Meghans Amerikaanse roots en zou er gekozen kunnen worden voor 4 juli, de onafhankelijkheidsdag van de Verenigde Staten. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!